Evenimentul Zilei > Social > Bombă pentru proprietarii de mașini. Schimbare fără precedent
Bombă pentru proprietarii de mașini. Schimbare fără precedent

Bombă pentru proprietarii de mașini. Schimbare fără precedent

De acum, românii care vor dori să cumpere o mașină la mâna a doua, vor putea să verifice gratuit și simplu istoricul înmatriculării autovehiculului, cu ajutorul calculatorului sau a telefonului.

Românii vor putea afla, gratuit, stând în fața unui calculator, care este situația înmatriculării mașinii pe care doresc să o achiziționeze, potrivit unui proiect de act normativ care a primit vot favorabil din partea Camerei Deputaților și a Senatului, potrivit dcbusiness.ro.

Aplicația care permite acest lucru va fi pusă la dispoziția publicului de către Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Inițiativa legislativă spune următorul lucru: „DRPCIV realizează, gestionează şi pune la dispoziţia publicului o aplicaţie informatică, în mod gratuit, printr-un serviciu on-line, pe pagina proprie de internet, pentru a se verifica situaţia înmatriculării unui vehicul, precum şi motivul suspendării înmatriculării acestuia”

Pe site-ul DRPCIV mai există, în momentul de față, un o altă aplicație online ce poate fi utilizată gratuit. Instrumentul vine în ajutorul persoanelor care doresc un număr de înmatriculare preferențial. Cu ajutorul acestei aplicații online se poate verifica valabilitatea unui anumit număr