Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, susține că amânarea votului pe Legea pensiilor nu afectează cu nimic veniturile pensionarilor.

„Nu afectează cu nimic pensiile. Noi în acest an avem prinse sumele necesare ca măririle de la 1 septembrie să se întâmple și de la 1 septembrie vom vota legea în Parlament. Anul ăsta sunt prinse sumele, nu avem cum să cuprindem banii pe 2020”, a declarat Eugen Teodorovici.

Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va avea o întrevedere cu reprezentanţii pensionarilor din România pentru a discuta despre Legea pensiilor. Premierul a afirmat că discuţiile vor fi politice.

„Mă întâlnesc astăzi cu pensionarii pentru a discuta din punct de vedere politic. Am chemat şi ministrul Muncii. Vom discuta şi despre aspecte guvernamentale, dar întâlnirea de astăzi este o întâlnire politică”, a declarat premierul.

Întrebată dacă Legea pensiilor se va putea aplica din 2021, Viorica Dăncilă a răspuns: „De ce nu? Vedem, reluăm totul, ne uităm cu atenţie pentru a lua cele mai bune decizii”.