Evenimentul Zilei > Politica > Bombă pe scena politică: PSD în Opoziție! NU e manevra PNL sau USR…
Bombă pe scena politică: PSD în Opoziție! NU e manevra PNL sau USR…

Bombă pe scena politică: PSD în Opoziție! NU e manevra PNL sau USR…

Președintele organizației PSD din Vaslui, Dumitru Buzatu, a afirmat că în cazul în care ALDE alege să iasă de la guvernare, social-democrații ar trebui să intre în Opoziţie.

Buzatu se manifestă astfel împotriva variantei ca PSD să guverneze fără o majoritate în Parlament.

În cazul ruperii unei alianţe majoritare, nu e numaidecât de preferat un Guvern minoritar, ci dimpotrivă, aceia care rup alianţa, împreună cu alte forţe politice capabile, să preia Executivul respectiv şi evident, vom vedea cum va funcţiona (…). Dacă vrem să arătăm a cui este responsabilitatea ruperii acestei alianţe, a cui este responsabilitatea neimplementării până la capăt a programului, nu trebuie să mergem pe varianta Guvernului minoritar”, a declarat Buzatu, miercuri, la RFI.

Este părerea mea personală, dar din discuţiile pe care le-am avut cu diverşi colegi, această părere personală este generalizată”, a completat Buzatu.

Cu toate că discută despre un scenariu în care ALDE ar ieși de la guvernare, liderul PSD Vaslui consideră că nu se va ajunge la o astfel de situație.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.