Evenimentul Zilei > Politica > BOMBA lui Constantin. DE CE doreau Dragnea şi Tăriceanu DESFIINŢAREA Pilonului II de pensii
BOMBA lui Constantin. DE CE doreau Dragnea şi Tăriceanu DESFIINŢAREA Pilonului II de pensii

BOMBA lui Constantin. DE CE doreau Dragnea şi Tăriceanu DESFIINŢAREA Pilonului II de pensii

Ex-vicepremierul Daniel Constantin lansează, pe Facebook, un atac fără precedent la adresa coaliţiei PSD-ALDE, pe care o acuză că a încercat sustragerea a nu mai puţin de 6,7 miliarde de lei din economiile de pensii ale cetăţenilor, pregătind dispariţia Pilonului II de pensii, bani pe care tandemul Dragnea-Tăriceanu dorea să-i aducă „la mâna ministerului de Finanţe”.

EVZ vă prezintă acuzaţiile lui Daniel Constantin

PSD nu mai are resurse umane!

„Calitatea profesională – nu aveam pretenții de la ALDE – evident că acolo avem de-a face cu interese personale și nepotisme – dar PSD-ul a fost întotdeauna renumit pentru resursa umană de care dispunea! Prin compoziția guvernamentală tocmai opusul acestui lucru îl transmite – că este un partid care nu mai are de unde! Am mulți prieteni acolo și stiu că lucrurile nu stau așa și mă întreb de ce doresc oare să piardă această imagine câștigată în timp?!

Mentalitate comunistă

Bomba acestui guvern este cu siguranță noul program de guvernare! 22 de milioane de români vor trebui să completeze declarații anuale de patrimoniu. Cam același lucru cu declarațiile de avere ale politicienilor și ale funcționarilor. Numai că de această dată, prin generalizare, acest lucru amintește de celebra Lege 18 din perioada comunistă!!!

Ce viza dispariţia Pilonului II de pensii

Dispariția pilonului II de pensii era un mijloc prin care guvernul încerca sa aducă anual la buget, la mâna ministerului de finanțe aproximativ 6,7 miliarde de lei din economiile de pensii ale cetățenilor. (Noul ministru de finanțe a intrat in politică de astăzi – a anunțat măsura și a fost taxat imediat de "partid" – cineva trebuie sacrificat întotdeauna daca iese rău!!!).

Descurajarea investitorilor români şi străini

Văd că se vorbește de impozit diferențiat! Regresiv/nu progresiv spun tare cei care îl introduc. Poate vă amintiți momentul din Ianuarie în care Liviu Dragnea nega o afirmație a mea în acest sens, citată din programul de guvernare PSD!!! Iată că la 5 luni de la acel moment, același Liviu Dragnea îl introduce! Toate acestea și nu numai se traduc prin lipsa de predictibilitate fiscală! Adică exact ce nu-și doresc investitorii români și străini!”, a scris Daniel Constantin