Omul de afaceri turco-iranian Reza Zarrab, în vârstă de 34 de ani, se află în centrul unui proces exploziv. Acesta a depus mărturie implicându-i pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi pe anumiţi  miniştri din guvernul turc. El are patru cetățenii. Iar pe 19 martie 2016 a fost arestat în Statele Unite fiind acuzat că ar face parte dintr-o organizație criminală internațională. Zarrab este clientul lui Giuliani.

Giuliani i-ar fi presat pe Trump şi Tillerson, pentru schimbul de deținuți într-o sedinţă chiar în Biroul Oval

CNN a raportat aseară că Giuliani i-a presat pe Trump și Tillerson să sprijine un acord care să renunțe la anchetarea lui Zarrab în schimbul eliberării de către Turcia a lui Andrew Brunson, un pastor american reținut în țară cu un an în urmă, pe fondul unei tentative de lovitură de stat.

Tillerson a informat şi pe alții, inclusiv pe șeful de atunci, John Kelly, despre ce s-a discutat la întâlnire, şi a  spus că nu poate susține aşa ceva.

Știrea despre implicarea lui Giuliani vine la doar câteva zile după ce a fost raportat că însuși Trump l-a presat pe Tillerson pentru a convinge Departamentul de Justiție să renunțe la acuzații, față de Zarrab care s-a declarat ulterior vinovat. Zarrab a declarat  atunci că președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan  ştia de o schemă internațională de impozitare a banilor care a dus la spălarea fondurilor pentru Iran. Liderul turc a negat această acuzație.

Se pare că Giuliani a presat oficialii americani de mai multe ori, fără succes, pentru ca acuzațiile să fie eliminate înainte de pledoaria finală pentru clientul său.

Giuliani se confruntă în ultimile zile cu tot mai multe acuzaţii în ceea ce priveşte activitatea sa în numele lui Trump

Fostul primar al orașului New York a avut un rol cheie în discreditarea lui Biden, cerând o anchetă în Ucraina cu privire la posibile infracţiuni comise de fiul lui Biden cu acordul tatălui său.  Numai că ancheta lansată de Camera Reprezentanților este controlată de democrați, notează the hill