Evenimentul Zilei > EVZ Special > Bombă în politică! Solicitarea Vioricăi Dăncilă produce rumoare la Bruxelles
Bombă în politică! Solicitarea Vioricăi Dăncilă produce rumoare la Bruxelles

Bombă în politică! Solicitarea Vioricăi Dăncilă produce rumoare la Bruxelles

Dăncilă a trimis luni seară Parlamentului European, propunerea ca Dan Nica să fie comisar european din partea României.

Viorica Dăncilă face o nouă încercare pentru desemnarea unui comisar european din partea României! După ce propunerea Rovanei Plumb a fost respinsă de comisia JURI a Parlamentului European, luni a fost fost trimisă la Bruxelles propunerea oficială că Dan Nica să fie comisar european din partea României.

În ciuda votului dat de PSD săptămâna trecută, Viorica Dăncilă nu a mai trimis propunerea de rezervă privind-o pe Gabriela Ciot, secretar de stat în MAE, au declarat surse guvernamentale pentru g4media.ro.

Numele lui Dan Nica nu figurează însă pe lista candidaților care ar urma să fie audiați de către comisiile Parlamentului European.

Deși spusese inițial că este suficientă scrisoarea trimisă președintelui-ales al Comisiei, în care înaintase propunerile Rovana Plumb și Dan Nica, Viorica Dăncilă s-a răzgândit și a trimis luni seară propunerea legată de Dan Nica. Dan Nica a avut și el probleme cu justiția, fiind vizat, în calitate de ministru de interne, de dosarul EADS, deschis de DNA.

După ce procurorii au clasat dosarul, Dan Nica  a scăpat de acuzații, alături de toți ceilalți foști miniștri de Interne implicați.

Dan Nica a mai  fost urmărit penal de DNA și în dosarul Microsoft, fiind acuzat de abuz în serviciu, infracțiune care ar fi fost comisă în perioada 2000 – 2004. Dan Nica a scăpat și de aceste învinuiri după ce faptele s-au prescris în urmă tergiversării cercetărilor.