„În calitate de președinte al CSM am decis să sesizez CCR cu un conflict juridic de natură constituțională față de atitudinea ministrului Justiției”, se arată într-o declarație de presă a Liei Savonea.

„În principal pentru două motive: primul, o ingerință gravă în activitatea procurorilor, activitatea de urmărire penală și al doilea pentru acțiuni de subminare a autorității CSM în calitatea sa de garanmt al independenăței justiției”, a adăugat șefa CSM.

Lia Savonea a numărat, marți, 13 membri prezenți în sala de ședință a CSM, unde urma a avea loc Plenul. Șase membri ai Consiliului lipseau. Cel puțin 15 membri trebuie să fie prezenți pentru ca lucrările Plenului să se poată desfășura, prevede Legea 317/2004.

Lia Savonea şi Ana Birchall se află în conflict deschis pe mai multe teme, ministrul Justiţiei reproşându-i dese rânduri preşedintelui CSM că nu o consultă atunci când convoacă şedinţele de plen.

Pe de altă parte, Ana Birchall a trimis, luni, o nouă adresă către CSM, primele două fiind din lunile iulie şi august, în care ministrul Justiţiei solicită Consiliului un punct de vedere cu privire la cele două rapoarte GRECO.

 

Te-ar putea interesa și: