Evenimentul Zilei > Justitie > Bombă în justiție. Judecătoarea „lui Dragnea” s-a pensionat. Ce urmează acum?
Bombă în justiție. Judecătoarea „lui Dragnea” s-a pensionat. Ce urmează acum?

Bombă în justiție. Judecătoarea „lui Dragnea” s-a pensionat. Ce urmează acum?

Judecătoarea care l-a condamnat pe Liviu Dragnea a ieșit la pensie. Iohannis a semnat decretul.

Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru eliberarea din funcție de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție a Geaninei Cristina Arghir, pe motiv de pensionare, anunță Administrația Prezidențială. Magistratul a făcut parte din completul de trei judecători care l-a condamnat pe Liviu Dragnea, scrie Digi24.

„Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție a doamnei Geanina-Cristina Arghir – pensionare, la data de 25 noiembrie 2019”, informează Administrația Prezidențială.

Șeful statului a mai semnat alte două decrete privind eliberarea din funcție a altor două judecătoare, Simona-Cătălina Marinescu și Corina-Rodica Popovici, de la Curtea de Apel Oradea, pe motiv de pensionare.

Geanina-Cristina Arghir a făcut parte din completul de trei judecători care l-a condamnat pe Liviu Dragnea în dosarul DGASPC Teleorman.

Tot Cristina Arghir, în acea perioadă judecătoare la Curtea de Apel București, a făcut parte din completul care l-a condamnat pe Mohamad Munaf, implicat în răpirea jurnaliștilor români la Bagdad, în 24 aprilie 2008, la 10 ani de închisoare pentru fapte de terorism.