Ghislaine Maxwell a fost aseară în centrul unor discuţii, după ce procurorii americani au dezvăluit că are un „soț” pe care refuză să-l numească. În cadrul audierii de marți pentru cauțiune, la New York, procurorul a decis că Maxwell, 58 de ani, „prezintă riscul de a se face dispărută” și ar trebui să rămână în spatele gratiilor. Procurorul a atacat şi lipsa de transparență, inclusiv că „nu menționează nimic despre circumstanțele financiare sau bunurile soțului, a cărui identitate a refuzat să o prezinte”.

Maxwell  a fost arestaţă şi aşteaptă ca procesul său pentru acuzațiile proxenetism să demareze. Ea neagă toate acuzațiile care i se aduc de către procuri.  Judecătorul care i-a refuzat cauțiunea a spus că dosarul este „puternic”, însă avocații care o apără pe  „doamna”  lui Epstein au declarat că merită „prezumția de nevinovăție”.

Avocata Alison Moe a spus că un agent imobiliar i-a descris perechea drept ca un cuplu, dându-şi  numele de Scott și Janet sau Jen Marshall, şi a spus că abia mai târziu a realizat că femeia era chiar Maxwell.

„Agentul imobiliar a spus că cei doi cumpărători s-au prezentat ca Scott și Janet Marshall. Ambii aveau accent britanic şi că Scott Marshall s-a retras din armata britanică și lucrează în prezent la o carte, iar Janet Marshall s-a descris ca fiind jurnalistă.

Mai mult, vara trecută, Maxwell a fost urmărită de MailOnline până în Massachusetts. Aceasta locuia într-o casă de 1,6 milioane de lire deținută de iubitul său american Scott Borgerson, 44 de ani,  (foto) antreprenor maritim multimilionar. Nu este clar dacă bărbatul care a vizitat casa din New Hampshire cu Maxwell a fost chiar Borgerson, a cărui firmă  CargoMetrics a fost evaluată la peste 80 de milioane de lire sterline în 2016.

Scott Borgerson:

Vara trecută, Maxwell, a fost urmărit de MailOnline până la Manchester-by-the-Sea în Massachusetts, care locuia într-o casă de 1,6 milioane de lire deținută de iubitul american de jucărie Scott Borgerson, 44 de ani, un antreprenor multimilionar maritim (ilustrat)

Marți, Maxwell şi-a șters lacrimile în timp ce îşi aflat soarta în timpul audirerii virtuale din Manhattan. Judecătorul de district Alison Nathan a refuzat propunerea lui Maxwell pentru o obligațiune de 4 milioane de lire semnată de două dintre surorile sale și  susținută cu o proprietate de peste 3 milioane de lire sterline în Marea Britanie.

Avocaţii lui Maxwell a susținut că ar putea fi arestată la domiciliu în zona New York şi monitorizată GPS. Dar judecătorul Nathan a refuzat stabilind o dată de judecată anticipată pentru 12 iulie anul viitor, mai scrie dailymail.