Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această dimineață, mai multe avertizări nowcasting referitoare la fenomene periculoase în mai multe zone ale țării. Și Centrul Infotrafic din IGPR a anunțat că este îngreunată circulația, pe Autostrada Soarelui și pe mai multe drumuri județene, scrie Cancan.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că, la această oră, se circulă în condiţii de ceaţă care reduce vizibilitatea în trafic pe alocuri sub 150 de metri pe Autostrada A2 București – Constanța, pe tronsonul kilometric 10 – 144, dar şi pe mai multe artere rutiere din judeţe aflate în partea de sud şi de est a ţării. Șoferilor li se recomandă să circule cu prudență, să adapteze viteza la condițiile de trafic, să mărească distanţa de siguranţă între vehicule şi să folosească luminile de întâlnire/ceaţă din dotarea autovehiculelor.

De altfel, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting cod galben de ceaţă pentru judeţele Bacău, Vrancea, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Iaşi, Vaslui, Harghita, Brăila și Ialomiţa, valabile pe parcursul următoarelor ore. Potrivit meteorologilor, în zonele vizate ceaţa reduce vizibilitatea local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Cod galben – valabil de la: 15-10-2019, ora 6:00, până la: 15-10-2019, ora 10:00

Zone vizate:

– Județul Sălaj: Gâlgău, Ileanda;
– Județul Cluj: Gherla, Apahida, Cășeiu, Bonțida, Iclod, Jucu, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Cuzdrioara, Câțcău, Vad, Dăbâca;
– Județul Bistriţa-Năsăud: Beclean, Șintereag, Braniștea, Petru Rareș, Uriu, Șieu-Odorhei, Ciceu – Mihăiești.

Se va semnala: ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Cod galben – valabil de la: 15-10-2019, ora 6:10, până la: 15-10-2019, ora 10:00

Zone vizate:

– Județul Harghita: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu.

Se va semnala: ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m.