Evenimentul Zilei > Actualitate > Bombă biologică! Pericolul este iminent. Litoralul românesc în pericol
Bombă biologică! Pericolul este iminent. Litoralul românesc în pericol

Bombă biologică! Pericolul este iminent. Litoralul românesc în pericol

Litoralul românesc este în mare pericol în urma tragediei din portul Midia Năvodari, unde un vapor încărcat cu oi s-a răsturnat. Autoritățile spun că în cazul în care animalele moarte intră în descompunere, ele reprezintă o adevărată bombă biologică pentru Litoral.

În prezent sunt în desfășurare operaţiunile de salvare a animalelor rămase în viaţă şi readucerea navei pe linia de plutire.

Un vapor încărcat cu peste 14.000 de oi s-a scufundat, sâmbătă, cauza cea mai probabilă fiind o neglijenţă umană. Primele date arată că nava a fost încărcat mai mult decât era stabilit, animalele fiind îngrămădite pe una dintre părţile sale.

Vaporul care transporta 14.000 de oi s-a înclinat la scurt timp după ce a părăsit portul Midia cu destinația Libia. Unul dintre marinari a căzut peste bord. Membrii echipajului au emis un semnal SOS, iar autoritățile portuare au apelat dispeceratul unic de urgență.

La nivelul județului a fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, după ce autoritățile sanitar veterinare au tras un grav semnal de alarmă: dacă animalele moarte intră în descompunere, ele reprezintă o adevărată bombă biologică pentru Litoral.

Ministrul Agriculturii nu a avut nici o poziție oficială, în ciuda tragediei din portul Midia Năvodari, anunță Antena3.