O femeie, bolnavă de cancer, din Târgu-Jiu, a fost preluată de ambulanță şi transportată la spital. Odată ajunsă acolo, pacienta a fost refuzată la spital.

Motivul este halucinant. Deşi se simţea rău i s-a spus că nu trecuseră 72 de ore de la externarea sa. Nu s-a ţinut cont de faptul că bolnava de cancer scuipa sânge şi se simţea rău.

O femeie, bolnavă de cancer, nu a fost primită în spital

Femeii i s-a făcut rău și a fost adusă la Spitalul Județean de Urgență (700) din Târgu-Jiu, cu ambulanța. Din nefericire, femeia a fost trimisă acasă. Conform celor povestite de familiei, bolnava de cancer a fost refuzată la internare și scoasă din spital.

Rudele femeii au venit și au găsit-o pe femeie în curtea spitalului, înghețată de frig și au luat-o înapoi acasă.

Personalul medical a încercat să explice că protocolul standard a fost urmat.  Şi că femeia nu putea fi internată din nou, la mai puțin de 72 de ore de când ieșise din spital.

S-a demarat o anchetă internă pentru a afla de ce au refuzat-o pe femeie

Se presupune că personalul de pe ambulanță nu a informat familia asupra acestui aspect. Şi a preluat pacienta de acasă, doar ca aceasta să fie apoi refuzată la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului.

Când familia l-a confruntat pe asistentul de la camera de garda și i-a spus că pacienta scuipa sânge, acesta fiind motivul pentru care a fost preluată de ambulanță și dusă la spital, acesta nu a mai avut nicio replică.

Potrivit Antena 3, cei din conducerea Spitalului județean Târgu-Jiu fac acum o anchetă internă pentru a vedea ce s-a întâmplat exact.

Ştire în curs de actualizare.