Boldea, "răstignitul" în cătuşe

Boldea, "răstignitul" în cătuşe

Demnitarul a explicat că este o victimă a justiţiei şi a intereselor politice. În Kenya, a plecat să se relaxeze.

Deputatul Mihail Boldea a sperat ieri, în faţa a cinci judecători de la Înalta Curte, că va face "lumină" în cazul său.

După patru ore de disculpări şi scuze a rămas cu o declaraţie de 33 de pagini în care şi-a rememorat ultimii cinci ani din viaţă. Din perspectiva dem­nitarului, scopul acestui pro­ces este acela de terfelire a imaginii sale: "Viaţa mea este zero. S-a dorit răstignirea mea. Şi s-a reuşit".

"Duşmanii" parlamentarului

Ne puteți urmări și pe Google News

Boldea s-a declarat învins când a arătat că este victima "justiţiei televizate" şi a presiunilor create de mediul politic. Parlamentarul în costum, dar fără ochelari, cravată şi fără curea a vorbit despre acuzele care i se aduc. Invitat să vorbească la microfon, Boldea spunea că nu se face vinovat de nimic: nu a ştiut că actele erau false, nu era treaba lui să le verifice, şi-a făcut doar meseria de avocat.

Cei mai mulţi "combinatori" cu care a intrat în afaceri s-au prezentat la biroul său de avocatură şi l-au rugat să-i ajute. Milos din fire, Boldea i-a îndrumat cum a ştiut mai bine. Uneori i-a reprezentat în instanţă contra unor onorarii confidenţiale, alteori cerea "un comision" de 5.000 de euro pentru a obţine, spre exemplu, un document de la Arhivele Galaţi.

O acuză pe soţia procurorului care-i instrumentează dosarul că a falsificat hotărârile judecătoreşti care i se pun lui în cârcă. După două ore, cere permisiunea să se sprijine cu spatele de o masă. Preşedinta de complet îi cere să se aşeze pe un scaun, dar Boldea este demn: "Un inculpat rămâne în picioare în faţa judecătorului". "Am stat în celulă, pe patru metri pătraţi, patru tipi, numai aşezat. Nu am nevoie."

Zece minute mai târziu ia loc pe scaun, cu scuza că nu a mâncat şi dormit de şapte zile. Relaxare prin safari

Deputatul a mai spus că nu a fugit din ţară. Şi-a rugat un prieten: "Mi-am pus valiza în maşina lui şi i-am cerut să mă ducă la Istanbul. Scopul a fost să mă relaxez. M-am cazat la nişte prieteni, în Kenya, de acolo am plecat în Congo". Când s-a întors din excursie era dat în urmărire interna­ţională şi a venit în ţară. N-a înduplecat judecătorii, rămâne arestat. "Viaţa mea socială şi politică este zero. Imaginea mea a fost terfelită.“ MIHAIL BOLDEA, arestat Citiți și:

  • Șeful SRI: "Mihail Boldea nu s-a aflat în Congo"
  • Telenovela Boldea: sfârşit de safari direct în celulă
  • Judecătorii: „A vrut să se sustragă urmăririi penale”
  • ”Predatul” Boldea: bâlbele ministeriale demonstrează amatorismul generalizat