BOGDAN HRIB: Fiori reci de primăvară

BOGDAN HRIB: Fiori reci de primăvară

"O vreme de stat în casă şi de citit. Dar ce? Aventuri, suspans, acţiune…"

Luna martie răcoroasă şi ploioasă se apropie de sfârşit, s-au adâncit în amintiri şi zilele de 1 şi 8 martie… O vreme de stat în casă şi de citit. Dar ce? Aventuri, suspans, acţiune… Cea mai intens mediatizată lansare a fost cea a volumului al III-lea al seriei scrisă de Stephenie Meyer - „Eclipsa”, pe 13 martie, la ora 19.00, simultan în toată ţara. Urmare a aventurilor din „Amurg” şi „Lună nouă”, în „Eclipsa”, Bella este împărţită între lumea oamenilor şi cea a „celorlalţi”, vampirul Edward şi vârcolacul Jack, amândoi îndrăgostiţi de ea… Un volum frumos de la RAO.   Seria „Amurg” a înregistrat vânzări de peste 42 de milioane de exemplare în lumea întreagă. Fără comentarii! Editura Trei contraatacă prin celebrul Stieg Larsson, al doilea volum al seriei Millennium - „Fata care s-a jucat cu focul”. Cu mai puţină reclamă ca la prima carte, dar în acelaşi design şi acelaşi format, tot cu o copertă de inspiraţie franţuzească, o traducere excelentă şi o scriitură de excepţie. Lisbeth Salander se întoarce după o lungă vacanţă în Caraibe.

Are bani şi, pentru prima dată în viaţă, este independentă financiar. Dar ea nu mai are familie, prieteni, este complet singură. În acelaşi timp, Mikael Blomkvist, de la revista „Millennium”, a găsit un nou subiect fierbinte. Jurnalistul Dag Svensson şi prietena lui, Mia Bergman, au dovezi despre existenţa unei filiere de prostituţie care activează între Europa de Est şi Suedia şi care este muşamalizată de serviciile secrete.

Fred Vargas apare la Humanitas Fiction - „Pleacă repede şi întoarce-te târziu”, primul roman al seriei care îl are ca personaj principal pe comisarul Adamsberg. Cifra 4 inversată a fost desenată pe uşile a treisprezece apartamente din arondismentul 18. Adamsberg fotografiază simbolul ciudat: ameninţare sau un banal graffiti? Un marinar rămas fără ocupaţie s-a reconvertit într-un soi de publicitar vocal ambulant - recită anunţuri şi reclame în piaţă, dar în cutia lui poştală sosesc mesaje care anunţă epidemii… Să nu uităm că Vargas are o licenţă în istorie şi o specializare pe ciuma Evului Mediu. Suficienţi fiori? Lectură plăcută!

Ne puteți urmări și pe Google News