Bogdan Chirieac a vorbit despre acest subiect la România TV. Problema este că șeful RA-APPS este plecat în vacanță, iar administratorul clădirii este și el plecat în vacanță cu telefonul închis.

 

"Vineri am avut un incident, o suprasarcină de curent. Ni s-au ars jumătate din computere. Astăzi s-a ars și restul de computere, așa că vom lucra de acasă. Este probabil un incident cauzat de o firmă nou așezată care și-a rașchetat parchetul. Nu asta este problema. Este un incident. Problema este că așa este în România. Văd și la guvernul Grindeanu. Nu este nimeni la Casa Presei. Toată lumea este în vacanță. Înțeleg că au nevoie de bani să-și facă programul de guvernare. Statul nu ne ajută, dar să ne și împiedice să mai lucrăm? Domnul director de la RA-PPS nu poate fi găsit, iar administratorul Casei Presei este plecat în vacanță și a lăsat telefonul acasă pentru a nu putea fi deranjat. Avem pagube de peste 10.000 de euro. Și Ziarul Național are pagube semnificative. Problema este că nu ne putem adresa nimănui. Nu știu ce vom face. Până se va remedia problema, vom lucra de acasă. Problema este de pierderi și de ce se întâmplă. Mulțumim foarte mult statului român. Are mare grijă de privați", a zis Bogdan Chirieac.

Întrebat despre persoana de la firma care are sediul lângă DC News, analistul politic a zis: "Omul este deranjat. Adică nu poți să dai foc la Casa Presei fără să te întrebe unul gras de ce vrei să dai foc? Pe de altă parte, este Casa Presei. Se închiriază la tot felul de privați care au orice alt obiect de activitate decât presa".

"Nu vom da în judecată. Este o mare greșeală, prejudiciul va fi și mai mare pentru că vom plăti avocați. Nu ai nicio șansă în justiția din România. Nu am niciun fel de încredere că am putea recupera vreun ban. Cu Dumnezeu înainte", a adăugat Bogdan Chirieac.