Noul consiliu al înţelepţilor care să-i facă lui Boc prognoze macroeconomice are cinci membri numiţi pe nouă ani şi este finanţat prin bugetul Academiei Române pe care guvernul l-a suplimentat din acest motiv, cu 466.000 de lei până la sfârşitul anului.

"Consiliul Fiscal va lucra, împreună cu guvernul, la strategia fiscal-bugetară pentru 2011 şi pentru anii următori şi discuţia va începe practic din această toamnă pentru o nouă politică fiscală în anul 2011", îi făcea Boc intrarea pe 7 iulie, după ce îi aproba banii.

Potrivit suplimentării publicate ieri în Monitorul Oficial, din cei 466.000 de lei (echivalentul a aproape 110.000 de euro), 396.000 de lei (adică 94.000 de euro) sunt destinaţi exclusiv cheltuielilor de personal, adică salariilor. Acest lucru în condiţiile în care majoritatea celor validaţi de parlament în acest consiliu ar trebui să furnizeze guvernului analize şi prognoze prin natura funcţiei pe care o ocupau şi până acum.

Astfel, din Consiliul Fiscal fac parte Lucian Liviu Albu, director al Institutului de Prognoză Economică, economistul BNR Răzvan Victor Stanca, Silviu Marius Şeitan, de la Institutul Bancar Român, alături de Tatiana Moşteanu, decanul Facul tăţii de Finanţe de la ASE, şi de economistul-şef al Raiffeisen Bank, Ionuţ Dumitru.