Evenimentul ZileiActualitateBoala secolului! Temerile specialiștilor se adeveresc. Omenirea, în pericol

Boala secolului! Temerile specialiștilor se adeveresc. Omenirea, în pericol

Boala secolului! Temerile specialiștilor se adeveresc. Omenirea, în pericol
Este cunoscută sub numele de „boala dragonului galben” și este o maladie ce afectează toate culturile de de citrice.

De la mijlocul anilor 2000, boala dragonului galben, o maladie de origine bacteriană, nu încetează să distrugă plantațiile de citrice din America și riscă să se propage și în Europa, scrie Digi24.

Boala nu încetează să se extindă. După Asia, America și Africa, huanglongbing, bacteria care decimează citricele, ar putea ajunge și în Europa, se tem oamenii de știință. Probabilitatea este ridicată, din cauza încălzirii climatice și a capacității de adaptare a bacteriei.

Boala dragonului galben a început să se răspândească la mijlocul anilor 2000. Face ca frunzele să se îngălbenească și împiedică fructele să se maturizeze, lăsându-le de talie mică și verzi și dându-le un gust amar. Semințele lor capătă o culoare maronie. În cele din urmă, se ajunge la moartea arbustului.

Acest scenariu este îngrijorător. Boala poate apărea la câțiva ani de la stabilirea insectei-vector într-o regiune dată, ceea ce face dificilă depistarea timpurie a bacteriilor.

Peste Ocean, boala face ravagii. În Florida, 90 la sută dintre arbuștii citrici sunt infectați, potrivit The Washington Post. Al doilea cel mai mare producător mondial, după Brazilia, regiunea a suferit deja de pe urma uraganului Irma, care a devastat plantațiile în 2017.


Accesează: