Pacientul din Anglia a fost diagnosticat cu o infecţie extrem de rară după vizita sa în Nigeria

Public Health England anunţă că pacientul, care este în prezent tratat la un centru specializat de boli infecțioase din Londra, a contractat „Monkeypox” în timpul vizitei în Nigeria. Persoana din Anglia a fost diagnosticată cu infecția virală rară de la maimuțe după ce a călătorit în Africa. Se crede că pacientul a contractat infecția în timp ce vizita Nigeria și este doar al patrulea caz din Marea Britanie.

Monkeypox ucide una din zece persoane care o primesc în timpul focarelor, dar în acest caz Public Health England (PHE) a spus că riscul pentru public este „foarte mic”, deoarece nu se răspândește cu ușurință.

Persoana, a cărei vârstă și sex nu au fost dezvăluite, stătea în sud-vestul Angliei, înainte de a fi dusă la un centru de boli infecțioase cu consecințe ridicate de la Spitalul St Thomas din Londra. Persoanele care au fost în contact apropiat cu pacientul, inclusiv pasagerii care au zburat din Nigeria către Marea Britanie, sunt contactați.

„Monkeypox” ucide până la 10 la sută dintre cei care contactează virusul, în mare parte tineri

Simptomele virusului, asemănătoare cu variola, includ febra, durerile de cap, durerile musculare, frisoanele și apar de obicei la câteva zile. Este transmis mai ales oamenilor de la animale sălbatice, inclusiv rozătoare și primate din Africa centrală și de vest.

Nu există tratament sau vaccin

Nu există niciun tratament specific sau vaccin disponibil, deși vaccinarea împotriva variolei a fost extrem de eficientă în prevenire, spune Organizația Mondială a Sănătății. În cele mai multe cazuri, monkeypox se rezolvă de la sine și nu va avea efecte pe termen lung asupra sănătății unei persoane. Oamenii pot suferi o erupție, care începe adesea pe față înainte de a se răspândi în alte părți ale corpului. Erupția se schimbă de la umflături roșii la pete umplute cu lichid. În cele din urmă, petele formează cruste, care ulterior cad, notează mirror.