Evenimentul Zilei > Actualitate > Boala limbii-albastre omoară zimbrii din Rezervația Hațeg-Slivuț. Numărul animalelor protejate s-a înjumătățit
Boala limbii-albastre omoară zimbrii din Rezervația Hațeg-Slivuț. Numărul animalelor protejate s-a înjumătățit

Boala limbii-albastre omoară zimbrii din Rezervația Hațeg-Slivuț. Numărul animalelor protejate s-a înjumătățit

Încă un zimbru a murit miercuri în Rezervația Hațeg-Slivuț, din județul Hunedoara, după ce a prezentat semne de boală de câteva zile, medicii veterinari prelevând probe biologice care au scopul să stabilească dacă animalul a decedat din cauza virusului bolii limbii albastre (bluetongue).

Este cel de-al șaselea zimbru care a murit, în ultima lună de zile, în Rezervația Hațeg-Slivuț, pentru două dintre animale analizele de laborator confirmând faptul că sufereau de boala limbii albastre. „Echipa de medici veterinari prezentă la fața locului prelevează organe care vor fi trimise la laboratorul sanitar veterinar pentru confirmarea sau infirmarea prezenței virusului bolii limbii albastre”, a declarat directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Hunedoara, Mihai Jula.

Zimbrul care a murit este un mascul de un an și trei luni care se afla sub tratament cu antibiotice și multivitamine după ce medicii veterinari au observat modificări ale stării sale de sănătate: nu avea poftă de mâncare și se deplasa greu.

În rezervație mai trăiesc șapte zimbri care primesc substanțe nutritive și furaje de calitate, în încercarea îngrijitorilor de a-i ajuta să treacă prin această perioadă dificilă. Accesul turiștilor în rezervație a fost restricționat, pentru a nu stresa animalele.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: