Boagiu: Peste 2.000 de utilaje sunt gata să intervină pentru a deszăpezi drumurile

Boagiu: Peste 2.000 de utilaje sunt gata să intervină pentru a deszăpezi drumurile

Meteorologii îi atenţionează pe şoferii care au de făcut drumuri lungi prin ţară că, în următoarea perioadă, va ninge şi e posibil să apară şi viscolul. Se menține și codul portocaliu de ger. Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, aseară, că peste 2.000 de utilaje sunt pregătite să intervină pe drumurile naţionale ce vor fi afectate de viscol.

În cadrul Comandamentului de Iarnă de astăzi se va decide ce drumuri naţionale vor fi închise şi rutele alternative.

”Din păcate, prognoza meteo nu e deloc îmbucurătoare însă suntem pregătiţi să intervenim cu peste 2.000 de utilaje dar şi cu materialele necesare. În cazul în care va fi nevoie vom analiza joi la nivelul Comandamentului de Iarnă ce drumuri naţionale vor fi închise şi vom stabili împreună cu operatorii de transport rute alternative”, a spus ministrul Transporturilor după ce a vizitat baza Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) de la Ciorogârla.

Drumarii, amenințați cu amenzi Săptămâna trecută zeci de drumuri naționale au fost blocate din cauza ninsorii și a viscolului mai multe zile, inclusiv cele două autostrăzi spre Pitești și Constanța. Anca Boagiu a declarat că unele dintre firmele de construcţii ar putea fi amendate pentru modul în care au intervenit, însă o decizie în acest sens va fi luată în primăvară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru iarna acestui an au fost alocate pentru deszăpezire 19,5 milioane euro.