Evenimentul Zilei > Economie > BNR a trimis aurul României la LONDRA. Ce interese se află în spatele tranzacţiilor din rezervele statului
BNR a trimis aurul României la LONDRA. Ce interese se află în spatele tranzacţiilor din rezervele statului

BNR a trimis aurul României la LONDRA. Ce interese se află în spatele tranzacţiilor din rezervele statului

Economistul Lucian Isar explică într-o postare pe blogul său în ce condiţii se pun la cale tranzacţiile din rezervele statului şi ce înseamnă depozitarea a 60% din aurul României la Londra.

"Pretul aurului creste. Stirea aici http://m.hotnews.ro/stire/21131137. Cu atat este mai valoros sa gasesti pe cineva sa iti dea aurul spre buna pastrare.

Vestea buna prezentata de presa din Romania este ca BNR a dus 60% din rezerva de aur a Romaniei la Londra si nu in Mumbai, India ( ca sa nu mai vorbim de Moscova, Rusia). Inseamna ca cineva a validat ca aurul are o anumita calitate si e in lingo-uri, nu este aur in bijuterii si alte podoabe.

Pentru a vizualiza cum arata atata aur este util urmatorul site. Asa pot vedea si ziaristii plimbati de guvernator daca au vazut TOT or puteau fi usor fentati de volumul corespunzator unei tone de aur:
http://demonocracy.info/infographics/world/gold/gold.html

Vestile proaste sunt mai multe si continua in restul opiniei.

Piata tranzactiilor cu aur fizic este extrem de opaca. BNR oricum nu este supravegheata corespunzator nici in ce priveste gestionarea rezervei statului nici a cheltuielilor discretionare “din profit”

Citiţi mai multe pe blogul economistului Lucian Isar chiar aici –> BNR si aurul la Londra, cat sa iasa de o ciunga

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.