Blocarea proiectelor de infrastructură va duce din nou pe minus piaţa construcţiilor

Blocarea proiectelor de infrastructură va duce din nou pe minus piaţa construcţiilor

Piaţa construcţiilor ar putea să scadă în acest an sub nivelul din 2011, potrivit lui Liviu Neagu, directorul general al Bergerat Monnoyeur România & Moldova, importator de utilaje pentru acest domeniu.

"Lucrurile se prezintă un pic diferit faţă de primele două trimestre ale anului şi faţă de anul 2011. În 2011 piaţa de construcţii, aş spune eu, optimismul constructorilor era în creştere, s-a menţinut şi în primele două trimestre din 2012, dar nu s-a confirmat în T3, iar perspectivele pentru T4 nu sunt deloc optimiste. Avem două etape, două perioade distrincte în decursul anului, deci un avans în primul semestru dar care va fi, să spunem, frânat şi probabil că dacă piaţa contrucţiilor va termina anul 2012 la nivelul din 2011 va fi un lucru bun", a declarat Neagu, într-un interviu pentru Agerpres.

În timp ce piaţa de construcţii rezidenţiale a dat câteva semen de revenire, investiţiile guvernamentale importante în infrastructură nu s-au situat la nivelul anticipat, mai ales în semestrul al doilea al anului.

"Din punct de vedere al construcţiilor rezidenţiale afectează mai puţin activitatea noastră ca şi furnizor de utilaje, distribuitor, dar şi acolo este o uşoară revigorare în anumite zone, mai ales în zonele cu potenţial economic deosebit. Din păcate alte investiţii mari, majore, nu au fost făcute. Sunt unele pe hârtie dar sunt într-un stadiu atât de incipient încât ne temem să vorbim de ele că vor fi deschise anul viitor. Rămânem cu o parte plină şi una goală a paharului, un prim semestru care a fost încurajator şi un al doilea pe care îl simţim, din păcate, slab", a mai spus Liviu Neagu.

Ne puteți urmări și pe Google News