Evenimentul Zilei > Social > Evacuare de urgență. Un bloc din Moldova s-a prăbușit complet – Video cu momentul terifiant
Evacuare de urgență. Un bloc din Moldova s-a prăbușit complet – Video cu momentul terifiant

Evacuare de urgență. Un bloc din Moldova s-a prăbușit complet – Video cu momentul terifiant

Un bloc de nouă etaje s-a prăbușit miercuri seara în Moldova, iar 46 de persoane, inclusiv 11 copii, au fost evacuate înainte de prăbușirea imobilului.

Un bloc din Moldova s-a prăbușit. Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Republica Moldova a confirmat informația și a adăugat că nicio persoană nu a avut de suferit în urma prăbușirii blocului.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 21:30 (21:30, ora României), scrie Ro.sputnik.md.

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat, prin intermediul unei postări pe Facebook, că locatarii sunt în siguranță. „Vreau să informez presa și toți cetățenii în legătură cu prăbușirea unui bloc cu 9 etaje din Otaci – din informația prezentată de Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, oamenii au fost evacuați înainte de prăbușire și acum sunt în siguranță.”, a anunțat ea.

Totodată, premierul moldovean a anunțat că Guvernul va căuta modalități pentru a-i ajuta pe locatari. „Locatarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost realocați într-un spațiu sigur. La fața locului se află Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. Mâine, în ședința guvernului, vom discuta despre modalitățile de sprijin al oamenilor care au avut de suferit și au rămas fără locuințe și vom iniția o investigație a accidentului produs”, a mai spus Maia Sandu.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: