Căutarea a doi membri ai familiei Kennedy – Maeve Kennedy McKean și fiul ei, Gideon – a fost suspendată 26 de ore după ce aceștia au fost dați dispăruți în Golful Chesapeake, în apropiere de Annapolis, Maryland, a declarat garda de coastă vineri seara.

Autoritățile au confirmat că McKean și fiul ei în vârstă de 8 ani sunt persoanele dispărute, ei fiind văzuți ultima oară joi seara.

„Acesta a fost un caz dificil, și chiar mai dificil să ia decizia de a suspenda căutarea. Echipajele și partenerii noștri au făcut tot ce au putut pentru a le găsi. Am informat familia la fiecare pas în timpul căutării, iar gândurile noastre sunt alături de aceasta”, a spus Matthew Fine, comandant adjunct la Centrul de comandă Sector Maryland-Regiunea Capitolului, la sfârșitul zilei de vineri.

Fostul Lt. Gov. Kathleen Kennedy Townsend, mama lui McKean, a spus mai devreme seara că misiune de salvare s-a transformat într-o misiune de recuperare, informează CNN.

„Cu profundă tristețe, împărtășesc vestea că de acum căutarea iubitei mele fiice Maeve și nepotul lui Gideon s-a transformat de la salvare la recuperare”, a spus Townsend într-un comunicat.
„Inima mea este zdrobită, cu toate acestea, vom încerca să invocăm harul lui Dumnezeu și ce putere avem pentru a onora speranța, energia și pasiunea pe care Maeve și Gideon le-au pus pe lume”, se arată în declarație.

McKean este nepoata fostului procuror general al SUA și senatorul american Robert F. Kennedy. Este avocat în domeniul sănătății publice și drepturilor omului și servește ca director executiv al Inițiativei Sănătății Globale a Universității Georgetown.

„În acest moment, familia noastră solicită confidențialitate și toată lumea să-i păstreze pe Maeve și Gideon în rugăciunile lor”, a spus familia Kennedy într-o declarație oferită de un purtător de cuvânt.

Soțul lui McKean, David McKean, a declarat pentru The Washington Post că familia a fost în vizită la casa mamei soției sale din Shady Side, Maryland, când copiii, jucându-se într-o curte, au aruncat o minge în apă, iar soția și fiul său au intrat într-un canoe pentru a-l urmări. Au ajuns mai departe decât au putut face față și nu au putut să revină”, a spus el pentru ziar.
Oficialii Gărzii de Coastă au primit un raport că „doi indivizi au fost văzuți să se întoarcă pe malul unei canoe” în apropierea golfului Herring, la 10 mile sud de Annapolis, și nu au fost „văzuți din nou”, potrivit unei declarații de vineri.

De-a lungul deceniilor, familia Kennedy a suferit tragedii de mare anvergură. Atât bunicul lui McKean, cât și unchiul cel mare au fost asasinați. Vărul lui McKean, John F. Kennedy Jr., și soția sa, Carolyn, au fost uciși într-un accident de avion în urmă cu două decenii.