Evenimentul Zilei > Actualitate > Bistrița. Jandarmii au fost nevoiți să intervină în forță. Agresorul este un profesor
Bistrița. Jandarmii au fost nevoiți să intervină în forță. Agresorul este un profesor

Bistrița. Jandarmii au fost nevoiți să intervină în forță. Agresorul este un profesor

Scandalul de la Școala Generală din Șanț, județul Bistrița Năsăud, unde profesorul de sport a fost condamnat pentru purtate abuzivă, este departe de a se încheia.

Luni, la prima oră a dimineții, mai mulți părinți ai unor elevi de la școala din Șanț, l-au împiedicat pe profesorul de sport, Vasile Maternik  (foto) să intre în școală. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că profesorul este lăsat, în continuare, la catedră, deși are probleme de comportament.

Între grupul de părinți și profesor s-a creat și o busculadă, iar pentru liniștirea spiritelor a fost nevoie de intervenția jandarmilor, care au decis să îl imobilizeze pe profesorul violent.

„Mai mulţi părinţi s-au adunat în această dimineaţă la şcoala din localitatea Şanţ pentru a-i interzice unui profesor să intre la ore, deoarece s-a manifestat agresiv faţă de elevi. Starea conflictuală între părinţii elevilor şi profesor a escaladat, profesorul manifestându-se violent verbal. Jandarmii au intervenit pentru aplanarea conflictului şi l-au imobilizat pe bărbatul în cauză, l-au încătuşat şi l-au condus la secţia de Poliţie. Totodată, acesta a fost sancționat cu 500 de lei amendă”, a informat Georgeta Căşvan, de la Inspectoratul de Jandarmi Bistrița Năsăud.

Profesorul Maternik a fost condamnat la patru luni de închisoare, cu suspendare, după ce a bătut o fetiță și un băiat. „În baza art. 296 alin. 2 din Cod penal rap la art. 193 alin 1 din Cod Penal şi art. 38 alin. 1 Cod Penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, stabileşte pedeapsa de 3 luni închisoare în sarcina inculpatului MATERNIK VASILE, pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă (persoană vătămată PDG). În baza art. 296 alin. 2 din Cod penal rap la art. 193 alin 1 din Cod Penal şi art. 38 alin. 1 Cod Penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, stabileşte pedeapsa de 3 luni închisoare în sarcina inculpatului MATERNIK VASILE, pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă (persoană vătămată POF). În baza art. 38 alin. 1 şi 39 alin. 1 lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele stabilite pentru faptele concurente, respectiv 3 luni închisoare, 3 luni închisoare, stabileşte pedeapsa cea mai grea de 3 luni închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv 1 lună, şi stabileşte o pedeapsă rezultantă de 4 luni închisoare în sarcina inculpatului. În baza art. 83 alin. 1 C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 82 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri” – este soluția pe scurt dată de instanță, fiind vorba de o pedeapsă de 4 luni de închisoare cu suspendare”!

Profesorul Maternik și-a luat concediu medical, după ce a fost condamnat, dar la expirarea perioada de grație a vrut să revină la catedră. Din noie,brie 2019, de fiecare dată când vrea să intre în școală, profesorul este așteptat de părinți care nu îl mai vor la orele de educație fizicică.