Evenimentul Zilei > Actualitate > Biserica de gheata la Balea-Lac

Biserica de gheata la Balea-Lac

Balea-Lac va fi din nou punct de atractie pentru persoanele interesate de constructiile de gheata.

Asta pentru ca maine, aici se va inaugura o biserica din gheata, situata chiar langa Hotelul de Gheata, care este functional deja. La fel ca si anul trecut, de la ceremonialul de sfintire a bisericii vor lipsi preotii ortodocsi, deoarece IPS Laurentiu Streza, mitropolit al Ardealului, nu este de acord cu sfintirea unui lacas de cult care nu va mai exista peste cateva luni.

„Ceremonia religioasa va fi oficiata de preoti ai Bisericii Romano-Catolice si Bisericii Evanghelice si va constitui primul mare eveniment al anului pregatit de initiatorii si coordonatorii Proiectului de Marketing Turistic Ice Hotel 2008”, a spus Inge Florea, PR manager al acestui eveniment.

Sfintirea bisericii de gheata, singura de acest gen din Europa de Est, a fost programata initial pentru ziua de Boboteaza, dar a fost amanata din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile din acea zi. Ineditul lacas de cult a fost construit dupa forma celui din sezonul trecut al proiectului si are la baza forma unei biserici vechi din satul Malancrav.

„Aici vor putea intra in acelasi timp 20-30 de persoane. Dupa slujba de sfintire, bisericuta va putea gazdui diverse ceremonii religioase, programe de rugaciune, cununii, botezuri”, a mai explicat Inge Florea. Biserica va avea caracter ecumenic, iar intrarea va fi libera, vizitarea ei fiind permisa oricarui doritor, indiferent de orientare religioasa.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: