Evenimentul Zilei > Justitie > Birchall, ironică cu Radu Mazăre: „Justiția e oarbă, viața nu e o plajă”
Birchall, ironică cu Radu Mazăre: „Justiția e oarbă, viața nu e o plajă”

Birchall, ironică cu Radu Mazăre: „Justiția e oarbă, viața nu e o plajă”

Fostul ministru al Justiției Ana Birchall îl ironizează pe Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, după ce acesta a cerut să fie trimis în Madagascar.

”Instanța a decis ieri că extrădarea lui Radu Mazăre a fost legală. Dintre toate rolurile ”executate” în carnavalurile megalomanice pe care le organiza – faraon, spartan, sultan, samurai, maharajah, rege britanic, Ludovic al XIV-lea, Nabuccodonosor, Suleyman Magnificul, ofițer neamț ori James Bond – numai rolul de ”pușcăriaș-trofeu” (sic!) nu pare să-l încânte deloc pe simpaticul salvamar. Dar ce să-i faci… justiția e oarbă & life is not a beach!”, a scris Birchall pe pagina sa de Facebook.

În aceeași postare, deputatul amintește de o altă notiță, pe aceeași rețea de socializare, de  la începutul lunii decembrie, în care nota următoarele: ”(…) De aceea mă simt datoare să reamintesc că, în ce privește extrădarea lui Radu Mazăre, atât eu cât și Ministerul Justiției din România ne-am îndeplinit obligația legală în conformitate cu atribuțiile conferite de Legea 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală.

Cadrul legal internațional aplicabil este următorul: – Convenția Națiunilor Unite împotriva Criminalității Transnaționale Organizate, semnată la Palermo în anul 2000, ratificată prin Legea nr. 565/2002; – Convenția Națiunilor Unite împotriva Corupției, semnată la Merrida în anul 2003, ratificată prin Legea nr. 365/2004. Cadrul legal intern este reprezentat de Titlul II din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, coroborată cu dispozițiile Codului de procedură penală al României. Dispozițiile legale și timpii procedurali în soluționarea cererii de extrădare au fost cei guvernați de legislația statului solicitat, respectiv, în această cauză de Republica Madagascar.
Ca să mai punem puțină sare pe aridele, dar atât de necesarele considerații juridice de mai sus, probabil că ”salvamarului Mazăre”, celebru în România pentru aparițiile sale pitorești pe scenă, costumat în diverse personaje, nu i-au plăcut foarte tare ”carele alegorice” cu care a fost adus la București de pe tărâmurile malgașe…”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.