Evenimentul Zilei > Actualitate > Biografia TV a primului cancelar german
Biografia TV a primului cancelar german

Biografia TV a primului cancelar german

Postul de televiziune TVR Cultural prezintă azi, de la ora 20.00, miniseria "Bismarck - Cancelar şi demon".

Documentarul german (2007) prezintă atât aspecte din viaţa primului cancelar al Imperiului German, cât şi momente din tinereţea şi studenţia îndrăzneţului Otto von Bismarck.

Prima parte a documentarului, ce va fi prezentat astăzi, se numeşte "De la aristocrat la fondator de imperiu", şi este redactată de Cristina Lascu.

Realizatorul producţiei este Christoph Weinert, un cunoscut în lumea serialelor germane, cel care a regizat şi a scris povestea seriilor "Istoria Germaniei de Nord" (2005) şi "De la pionier la milionar" (2010).

Personaj captivant

Încă pe vremea când era student la Drept, Bismarck s-a remarcat mai mult prin îndrăzneală şi nesupunere decât prin rezultatele la învăţătură. Era întotdeauna înglodat în datorii şi din această cauză a trebuit să se întoarcă acasă la părinţii săi de la Pommern, fără să-şi termine stagiatura.

După înfiinţarea Reichului german, Otto von Bismarck (1815-1898) a fost desemnat primul cancelar. El s-a dovedit a fi un maestru al tacticilor politice, creând atât pe plan intern, cât şi extern, un sistem de alianţe şi pacte menite să stabilizeze balanţa puterii în Europa şi să protejeze graniţele statului german.