Bill și Melinda Gates și-au acordat o perioadă de probă. Cei doi vor conduce împreună fundația familiei până în 2023

Bill și Melinda Gates și-au acordat o perioadă de probă. Cei doi vor conduce împreună fundația familiei până în 2023

Bill Gates și-ar putea concedia fosta soție, pe Melinda, din fundația pe care o dețin și o conduc în calitate de copreședinți.

O decizie în acest sens va fi luată în 2023, în condițiile în care cei doi nu vor putea colabora la conducerea organizației. În urma divorțului care a survenit în urmă cu două luni, cei doi soți Gates au anunțat că se vor ocupa împreună de fundația caritabilă pe care o dețin. Ei apreciau la vremea respectivă că activitatea fundației este deosebit de importantă, considerând-o un copil al lor.

Miercuri, CEO-ul fundației înființată de soții Bill și Melinda Gates a făcut un alt anunț. El a precizat că pentru a asigura continuitatea activității organizației, cei doi și-au acordat un termen de încercare de doi ani. În acest timp, Bill și Melinda Gates vor vedea dacă pot lucra împreună.

„Dacă după doi ani oricare dintre ei decide că nu pot continua să lucreze împreună drept copreședinți, Melinda va demisiona din funcția de co-președinte și administrator”, a spus CEO-ul Mark Suzman. În aceste condiții, Bill Gates va rămâne la controlul fundației și, în esență va decide să o concedieze pe Melinda, după cum a subliniat Suzman.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-o astfel de situație, Melinda French Gates va primi „resurse personale” de la Gates pentru a-și finanța propria activitate filantropică. Aceste resurse vor fi dintr-o altă sursă decât bugetul fundației. Fundația Gates este una dintre cele mai mari fundații caritabile din lume, iar fondatorii săi o consideră „al patrulea copil al lor”, a declarat Suzman recent pentru Wall Street Journal.

Despre fundația soților Bill și Melinda Gates

Organizația înființată de soții Bill și Melinda Gates este una dintre cele mai puternice și mai influente în domeniul sănătății publice, la nivel mondial. Fundaţia Bill şi Melinda Gates a cheltuit peste 50 de miliarde de dolari (42 de miliarde de euro) în acest domeniu în ultimii 20 de ani.

Fundaţia a fost lansată în anul 2000 și este cea mai mare organizație filantropică privată din Statele Unite şi una dintre cele mai importante din lume. Aceasta avea active estimate la valoarea de 43,3 miliarde de dolari, la sfârşitul anului 2019, conform datelor financiare disponibile pe site-ul organizației.

Până în anul 2018, cuplul a făcut donaţii în valoare de peste 36 de miliarde de dolari fundaţiei care are sediul la Seattle, după cum se precizează pe site.