Evenimentul Zilei > Actualitate > Unde-și mai bagă nasul Bill Gates. Ce mega-afacere vrea să dezvolte miliardarul
Unde-și mai bagă nasul Bill Gates. Ce mega-afacere vrea să dezvolte miliardarul

Unde-și mai bagă nasul Bill Gates. Ce mega-afacere vrea să dezvolte miliardarul

Microsoft Corp se află în discuții avansate pentru a cumpăra compania de Inteligență Artificială (AI) de la Nuance Communications Inc cu aproximativ 16 miliarde de dolari.

Înțelegerea cu Nuance ar fi cea de-a doua cea mai mare tranzacție a Microsoft, după achiziția LinkedIn de 26,2 miliarde de dolari în 2016. De data aceasta compania miliardarului Bill Gates se află în negocieri avansate pentru a achiziţiona firma de inteligenţă artificială şi tehnologie de recunoaştere a vorbirii Nuance Communications.

Prețul discutat ar putea evalua Nuance la aproximativ 56 de dolari pe acțiune, a spus sursa, adăugând că un acord ar putea fi anunțat chiar de luni. Nuance, cu sediul în Burlington, Massachusetts, a cărui tehnologie de recunoaștere a vocii a ajutat la lansarea asistentului Apple Inc. nu a comentat încă despre tranzacţie.

Bill Gates mai dă o lovitură. Miliarde de dolari pentru Inteligenţa Artificială de recunoaștere a vocii

Tehnologia de recunoaştere a vocii a firmei din Burlington  a ajutat la lansarea asistentului vocal Siri al celor de la Apple. De asemenea, compania produce soft pentru diverse sectoare, de la îngrijirea sănătăţii la industria auto.

Nici reprezentanţii Microsoft nu au dorit să facă comentarii cu privire la aceste negocieri.

Anul acesta acţiunile Nuance au urcat cu 3,4% la Bursa de la New York, iar capitalizarea sa bursieră se apropie de 13 miliarde de dolari. Titlurile Microsoft au înregistrat un avans de 15%, iar capitalizarea sa de piaţă este de aproximativ 1.930 miliarde de dolari, a doua cea mai ridicată din lume, după Apple.

Nuance, cunoscută pentru softul de recunoaştere vocală Dragon, a înregistrat în anul fiscal care s-a încheiat la 30 septembrie 2020 un profit net de 91 milioane de dolari, şi venituri de 1,48 miliarde de dolari, scrie Fox News.