În timp ce pe plajele din sudul litoralului este arborat steagul roșu care interzice scăldatul în mare, în nord flutură steagul galben care permite doar înotătorilor experimentați să intre în apă.

Turiștii ignoră însă avertismentele salvamarilor, se avântă în valurile furioase fără a realiza cât de puternici sunt curenții care îi trag în larg. Un adolescent, de 17 ani, din Târgoviște, s-a înecat, ieri, la Olimp după ce a intrat în apă, împreună cu unchiul său, să se joace cu mingea. Când au fost fluierați de salvamari, au încercat să vină spre țărm. Doar unchiul a reușit. Nepotul a fost scos, cu greu, de salvamari, însă, în timp ce era resuscitat, i-a cedat inima.

Altă veste tristă a venit dinspre Costinești. Un turist de 40 de ani a fost scos, în stop cardiac, pe plaja Golful Francezului, iar echipajele medicale nu l-au putut salva. Zona nu este supravegheată de salvamari, este plină cu turiști care își pun corturile.

La scurt timp, pe o plajă din Mamaia, a murit un bărbat de 60 de ani, deși în ajutorul lui au intervenit salvamari și echipaje medicale. „Este nevoie de un proiect de lege pentru sancționarea turiștilor neascultători, iar în momentul în care este arborat steagul roșu, salvamarii să fie retrași de pe plajă”, propune șeful salvamarilor din sudul litoralului, Vasile Borteș. De la începutul sezonului estival, pe litoral au murit înecate 21 de persoane, trei fiind copii