Într-un interviu pentru canalul de televiziune KDKA din Pittsburgh, afiliat la CBS, Biden a declara că și va folosi puterile federale pentru a „ordona” utilizarea măștilor.

KDKA: – Știu că ați fost critic la adresa modului în care președintele a gestionat pandemia în trecut. Dar să privim spre viitor. Dacă veți deveni președinte, ce ați face diferit cu privire la pandemie și pentru a ține sub control noile cazuri?

Biden: – Aș reveni să mă asigur că toată lumea are mască, că are PPE (echipamente de protecție individuală) conforme, m-aș asigura că stocăm toate lucrurile de care avem nevoie și pe care acum nu le avem. Singurul lucru pe care îl știm este că aceste măști fac o diferență colosală. Aș insista ca toată lumea, în public, să poarte mască. Oricine redeschide – trebuie să se asigure că a intrat în întreprindere cu masca pe față.

KDKA: – Ați putea folosi pârghiile federale în acest scop?

Biden: – Da.

KDKA: – Ați face-o?

Biden: – Da, aș face-o, din punct de vedere al executivului, da, aș face-o.

KDKA: – Deci, efectiv, ați impune obligativitatea purtării măștii.

Biden: – Voi face tot ce pot pentru ca oamenii să fie obligați să poarte mască în public.

Joe Biden și-a pipăit și aranjat masca de-a lungul întregului interviu, relatează Breitbart.

Fostul vicepreședinte al lui Obama nu a ieșit din casă timp de două luni, în perioada de vârf a pandemiei, iar atunci când a făcut-o, pe 25 mai, de Memorial Day, a făcut-o pentru o foarte scurtă ceremonie de depunere a unei jerbe, purtând mască neagră pe față.

Ironizat în mai multe rânduri de către Donald Trump, care l-a acuzat că este fricos și se ascunde în casă, dar și de presă, Joe Biden a replicat că a preferat ca în această perioasă să facă campanie electorală online, din studioul pe care și l-a amenajat în pivnița casei.

În cadrul interviului pentru canalul de televiziune KDKA, Biden a declarat că, dacă va câștiga alegerile, își va scoate totuși masca de protecție de pe față atunci când va trebui să depună jurământul.