Evenimentul Zilei > International > Biden, anunțul care cutremură întreaga lume. Lumina de la capătul tunelului este încă departe
Biden, anunțul care cutremură întreaga lume. Lumina de la capătul tunelului este încă departe

Biden, anunțul care cutremură întreaga lume. Lumina de la capătul tunelului este încă departe

Joe Biden, președintele SUA, susține că războiul împotriva COVID-19 este departe de a fi câştigat.

Luni, preşedintele SUA Joe Biden a salutat accelerarea semnificativă a ritmului de vaccinare în Statele Unite şi le-a cerut americanilor să nu lase garda jos, relatează AFP.

„Războiul împotriva COVID-19 este departe de a fi câştigat”, a declarat preşedintele Biden, de la Casa Albă, în contextul unor semne îngrijorătoare ale unei reapariţii a pandemiei.”Purtaţi măşti! Este o datorie patriotică!”, a insistat preşedintele american.

„Acum nu este momentul pentru a sărbători. Nu renunţaţi acum!”, a continuat el, amintind că aproape 1.000 de americani au murit în fiecare zi din cauza pandemiei.

Preşedintele american a promis de asemenea că 90% dintre adulţii americani vor fi eligibili pentru vaccin împotriva COVID-19 până la 19 aprilie. „Progresele pe care le-am făcut cu privire la vaccinare sunt o frumoasă poveste americană”, a spus de asemenea preşedintele SUA.

Biden anunţă un obiectiv de 200 de milioane de vaccinări în primele 100 de zile de mandat la Casa Albă

Zilele trecute, preşedintele SUA Joe Biden a stabiliti un obiectiv de 200 de milioane de vaccinări împotriva COVID-19 în primele sale 100 de zile la Casa Albă, relatează AFP.

„Vom face 200 de milioane de vaccinuri în primele 100 de zile” de mandat, a declarat preşedintele democrat în prima sa conferinţă de presă. Pe 18 martie, el a anunţat că obiectivul a 100 de milioane de vaccinări în primele 100 de zile ale mandatului său va fi atins în cea de-a 58-a zi de mandat.

„Ştiu că este ambiţios. De două ori faţă de obiectivul nostru iniţial. Dar nicio altă ţară din lume nu s-a apropiat de ceea ce facem noi. Cred că o putem face”, a adăugat Joe Biden.

Obiectivul este de a ajunge la „cele mai afectate şi cele mai vulnerabile populaţii, populaţiile cu cel mai mare risc” de infectare cu noul coronavirus, a menţionat preşedintele Biden.