Copilul minune al baletului. Bianca pleacă în America cu sprijinul Primăriei Sectorului 4

Copilul minune al baletului. Bianca pleacă în America cu sprijinul Primăriei Sectorului 4

O fetiță de numai 11 ani a dus baletul la rang de artă. Bianca Andreea Badea din București va pleca în America să reprezinte România.

Era foarte flexibilă, se dădea peste cap și cădea în sfoară, făcea podul din picioare, era pur și simplu ca un elastic. Pentru ea, copilăria a însemnat doar ore de antrenament, nu păpuși, nu alte gadget-uri sau jocuri pe care le practicau copiii de vârsta ei. Timpul a trecut, iar domnișoara, acum în vârstă de 11 ani, a făcut ca o întreagă țară să fie mândră de performanțele ei.

18.000 de lei, drumul până în SUA

După mai multe distincții câștigate la concursurile naționale, în decembrie anul trecut, Andreea a obținut locul întâi la semifinala europenă a concursului de la Barcelona. Acest loc întâi i-a dat și șansa de a concura la una dintre cele mai importante competiții de balet din lume: „Youth America Grand Prix ” de la New York, din perioada 13 -20 aprilie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ca să poată ajunge în America, familia Biancăi ar fi trebuit să scoată din buzunar peste 4.000 de euro, sumă pe care părinții copilului minune al baletului nu o aveau. Deși au bătut la zeci de uși pentru a cere ajutorul, sprijinul a venit doar din partea Primăriei Sectorului 4, conduse de Daniel Băluță.

 

Daniel Baluță se implică

Edilul de la 4 i-a rugat pe consilierii locali să vină în sprijinul familiei Badea, iar aceștia au votat, în unanimitate, în ședința de vineri, acordarea sumei de 18.000 de lei, pentru a face posibilă deplasarea Andreei la New York. „Sectorul 4 susține performanța reală! Așa cum anul trecut, comunitatea noastră le-a fost alături copiilor de la Liceul de Coregrafie Floria Capsali în drumul lor către medaliile de argint ale aceluiași concurs, anul acesta o susținem pe Bianca. Sper ca ajutorul pe care Sectorul 4 i-l acordă să reprezinte și pentru micuța balerină stimulul de care aceasta are nevoie poate, pentru a ținti către scene tot mai mari”, a declarat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

La numai 11 ani, copilul minune al baletului va reprezenta țara noastră la una dintre cele mai importante competiții de balet din lume, „Youth America Grand Prix” de la New York. Bianca a început să iubească baletul după ce a văzut desenul animat „șoricica balerină”.