Unul dintre suspecţii care au avut ce au avut cu mormintele soldaţilor sovietici are 25 de ani şi riscă să ajungă după gratii. Aceasta deoarece a fost condamnat definitiv, anul trecut, la închisoare cu suspendare pentru furt. El nu a respectat condiţiile impuse de instanţă, astfel încât acum se cere încarcerarea lui.

Cazul celor 4 a fost preluat de Poliţia Municipiului Botoşani. Tinerii le-au povestit poliţiştilor, potrivit RRA, că în noaptea respectivă au băut fără măsură şi au mers în cimitir. Limita maximă a pedepselor pentru profanare de morminte şi distrugere în formă continuă este de până la 5 ani de închisoare.

Descoperirea a fost făcută miercuri dimineaţă de către angajaţii primăriei, care s-au dus să facă curăţenie în Cimitirul Eternitatea. Iniţial au crezut că e vorba doar de câteva morminte, dar când au început să numere crucile distruse i-au anunţat imediat pe poliţişti.

Cele mai importante distrugeri sunt la mormintele localnicilor. Bucăţile de piatră sau marmură spartă sunt împrăştiate în mai multe zone din cimitirul uriaş.

De furia vandalilor nu au scăpat nici pietrele funerare ale soldaţilor sovietici. În zona special creată pentru cei căzuţi în război n-a rămas aproape nicio piatră funerară care să nu fi fost pusă la pământ.