Evenimentul Zilei > International > Berlin: 12 români s-au infectat cu noul coronavirus. Trei riscă închisoarea
Berlin: 12 români s-au infectat cu noul coronavirus. Trei riscă închisoarea

Berlin: 12 români s-au infectat cu noul coronavirus. Trei riscă închisoarea

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, astăzi, că 12 români, toți angajaţi ai unei companii din Berlin, s-au infectat cu noul coronavirus și că trei dintre aceștia au părăsit carantina.

Potrivit MAE, 50 de angajaţi ai companiei germane au fost testaţi, iar printre persoanele confirmate pozitiv se regăsesc şi 12 cetăţeni români. Starea de sănătate a tuturor persoanelor diagnosticate este bună.

„În contextul informațiilor apărute în mass-media germană cu privire la apariția unor cazuri de infectare cu COVID-19 în spațiile de cazare ale unei companii din Berlin, Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Berlin s-a autosesizat și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale și pe lângă compania în cauză pentru a obține informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile locale competente, cei aproximativ 50 de angajați ai companiei au fost testați, iar printre persoanele confirmate pozitiv se regăsesc și 12 cetățeni români. Starea de sănătate a tuturor persoanelor diagnosticate cu COVID-19 este în prezent bună, aceștia prezentând simptome ușoare.

MAE menționează că cei 12 cetățeni români infectați locuiesc într-un spațiu de cazare din afara orașului Berlin, alături de alți șapte lucrători români. În acest context, autoritățile locale au dispus plasarea în carantină a tuturor persoanelor cazate în locația respectivă, în vederea limitării riscului de răspândire a infecției, angajatorul asigurând aprovizionarea cu cele necesare pe perioada carantinei.

Totodată, autoritățile locale au informat misiunea diplomatică cu privire la părăsirea locației de carantină de către patru cetățeni români, dintre care trei confirmați pozitiv. La acest moment, autoritățile germane întreprind demersuri pentru identificarea acestora. MAE menționează că nerespectarea măsurii carantinei poate fi sancționată cu amendă sau închisoare, în conformitate cu legislația germană.

În context, MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români care își desfășoară activitatea în cadrul acestei companii.

Ambasada României la Berlin continuă dialogul cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile germane în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reamintește că cetățenii români care se află pe teritoriul Republicii Federale Germania pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: + 49 30 21239555, + 49 30 21239514, + 49 30 21239516, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al ambasadei: +49 160 157 9938”, se arată în comunicatul MAE.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: