Evenimentul Zilei > Actualitate > Belgianul Van Cleemput a venit lângă Halep: „Are nevoie de ajutor”
Belgianul Van Cleemput a venit lângă Halep: „Are nevoie de ajutor”

Belgianul Van Cleemput a venit lângă Halep: „Are nevoie de ajutor”

După ce și-a încheiat socotelile cu compatriotul David Goffin (locul 21 ATP), antrenorul în vârstă de 50 de ani a ajuns, ieri, în România, pentru a începe colaborarea cu Simona. Însă, momentan, va fi doar o perioadă-test pentru ambele tabere.

Simona Halep a căzut, oficial, pe locul 3 în clasamentul WTA la simplu. După 64 de săptămâni petrecute ca număr 1 mondial (dintre care 48 consecutive), constănțeanca a fost detronată de nipona Naomi Osaka (21 de ani), proaspăta campioană de la Australian Open.

„Abia am cunoscut-o în Australia”

Halep a debutat în noul sezon fără antrenor, după ce australianul Darren Cahill, alături de care a crecut în ultimii 4 ani, a ales să rupă colaborarea cu sportiva noastră, dar nu și relația de prietenie. La Melbourne, Simona a oferit spectacol pe teren, chiar dacă nu a reușit să își apere finala de anul trecut, dar, chiar și-așa, românca nu a ascuns faptul că are nevoie de antrenor.

La Australian Open, Cahill a stat mai mult lângă fosta sa elevă, iar presa internațională a titrat că australianul i l-ar fi recomandat Simonei pe legendarul Andre Agassi. Dar, pe parcursul șederii ei la Melbourne, jucătoarea noastră a făcut cunoștință cu tehnicianul belgian Thierry Van Cleemput, cel care , ieri, a ajuns în țară pentru a vedea dacă se înţeleg, dar a spus că e limpede că sportiva din Constanţa are nevoie de ajutor. „Nu am început să lucrez cu Simona. Abia am cunoscut-o în Australia și am stat de vorbă. După cum știți, are nevoie de ajutor, am venit aici și poate vom colabora. Acum doar vom sta de vorbă și poate vom încerca”, a spus Van Cleemput.

Salariu de 5 ori mai mic ca al lui Cahill

Tot belgianul a mai spus că o poate ajuta pe Simona să ocupe din nou primul loc în clasamentul WTA. „Îmi place mult jucătoarea, îmi place mult stilul ei de joc și dacă s-ar perfecta parteneriatul, cred că știu cum aș putea s-o ajut. Ar fi prosteşte din partea mea să spun că voi face mai mult decât cel de dinaintea mea. Ce mă interesează este munca”, a spus antrenorul, într-un interviu acordat pentru jurnalista americană Carole Bouchard. La nivel de celebritate în circuitul profesionist, Van Cleemput nu se ridică la rangul lui Darren Cahill, și nici măcar din punct de vedere financiar. Presa din Belgia a titrat că va avea un salariu de aproximativ 17.000 de euro pe lună (200.000 de euro pe an), unul de aproape cinci ori mai mic decât cel încasat de australianul care i-a adus lui Halep cele mai răsunătoare rezultate ale carierei.