Oficialul a declarat presei din Belgia că cei zece au primit instrucțiuni online privind modul în care se poate ucide o persoană și cum se realizează o bombă artizanală.

Ziarul belgian Laatste Nieuws scrie:

„Adolescenții au fost recrutați de grupări teroriste pentru a-i pregăti să comită atacuri teroriste.”

Identitatea celor zece nu a fost dezvăluită de autorități.

Vineri, potrivit unei știri difuzate de Der Spiegel, un băiat irakian de numai 12 ani plănuia să detoneze o bombă la un târg de Crăciun din Belgia, dar bomba nu a explodat.

Luna trecută, Departamentul de Stat a difuzat un avertisment adresat cetățenilor americani care intenționează să călătorească în Europa de sărbători, atrăgând atenția asupra pericolului mare de atentate teroriste mai ales în perioada Crăciunului și a Anului Nou.

„Informații credibile indică faptul că ISIS, Al-Qaida și alte grupări asociate continuă să plănuiască atacuri teroriste în Europa, în mod special în perioada sărbătorilor și a evenimentelor legate de acestea.

Cetățenii americani trebuie să fie atenți deorece există posibilitatea ca simpatizanți extremiști sau extremiști radicalizați pot pune în practică atacuri în această perioadă, fără avertisment.

Teroriștii pot întrebuința o mare varietate de tactici, folosind deopotrivă arme convenționale și neconvenționale cu care să vizeze ținte oficiale sau private.”