Evenimentul Zilei > Actualitate > Bebeluș mort după botez: Mărturia unui credincios despre preotul urmărit penal
Bebeluș mort după botez: Mărturia unui credincios despre preotul urmărit penal

Bebeluș mort după botez: Mărturia unui credincios despre preotul urmărit penal

Cazul tragic al bebelușului din Suceava mort după botez a polarizat societatea. O parte susține că BOR este o instituție depășită, iar procedura sacră a botezului trebuie revizuită. Altă parte îi ia apărarea părintelui slujitor.

Bebeluș mort după botez! Cazul a polarizat societatea. O parte a ei susține că BOR este o instituție depășită, iar procedura botezului trebuie revizuită pentru a nu se mai întâmpla tragedii. Altă parte îi ia apărarea părintelui slujitor.

Un credincios care merge la Biserica „Sfinții Constantin și Elena” din Suceava, a ținut să-și împărtășească opinia despre preotul slujitor, Părintele Alexandru, relatează Activenews. La biserica respectivă a avut loc botezul bebelușului Iustin, născut prematur și mort după 12 ore de la eveniment. Cauza morții bebelușului din Suceava ar fi fost lichidul aspirat în plămâni. Este concluzia medicilor legiști care au făcut miercuri necropsia nou-născutului.

Enoriașul Alin Chirilă a publicat pe Facebook propria sa mărturie despre părintele cercetat: „Cu timpul am început să-l cunosc tot mai bine pe părintele Alexandru și astfel am aflat despre el că este un trăitor, un om simplu în toate, iubitor de frumos și cultură. Slab, tras la față, ai senzația că îl ia vântul de pe stradă la cât e de uscat. Postește mult, se roagă și citește mult. Predicile lui sunt gândite, sunt teologice și au substanță. (…)

Mărturia unui enoriaș sucevean: „Oamenii parcă formează o familie”

„Puține sunt bisericile în care să existe o atmosferă cum este în biserica părintelui Alexandru. Oamenii parcă formează o familie. La sărbătorile mari vin în costume populare, se cunosc între ei, vorbesc, mănâncă împreună, fac acțiuni împreună și sunt uniți. Harul părintelui se vede și din aceea că la fiecare slujbă vin zeci de copii să se împărtășească. Într-o duminică curiozitatea m-a îndemnat să-i număr. Socotisem vreo 60 de copii!

(…) Apoi au fost serile catehetice și de studiu biblic la care participam și eu cu mult folos, seara în mijlocul bisericii. Bineînțeles că părintele a înființat și un cor format din copii (printre care și ai mei), ce ne delecta cu frumoase colinde la fiecare sfânt Crăciun. Mai mult, vreo două-trei veri la rând părintele a organizat cursuri de muzică psaltică pentru copii, cursuri predate de el însuși. Să vă spun și despre acțiuni de ajutorare inițiate de părintele? Din când în când părintele face apel la credincioși să contribuie cu bani pentru ajutorarea unor oameni cu probleme din parohie”.

„Copilul nu a murit în cristelniță, iar după botez a plâns”

De ce v-am spus toate astea? Ca să stiți că acest preot căruia i s-a întâmplat să-i moară un copil după botez este e un om deosebit, smerit, trăitor și iubitor de oameni. (…) Mă rog Domnului să-i dea putere părintelui Alexandru, iar părinților îndurerați să le dea tărie, liniște și înțelepciune”, scrie în încheiere suceveanul.

Acesta a vizionat filmul cu nefericitul botez. „M-am uitat pe filmuleț. A făcut ceea ce a mai făcut de sute de ori fără să se întâmple nimic rău. Copilul nu a murit în cristelniță, iar după botez a plâns. Sunt convins că nu a inhalat apă în timpul celor 3 secunde”.

În prezent preotul implicat în acest caz este urmărit penal, fiind acuzat de ucidere din culpă. Moartea tragică a bebeluşului de o lună şi jumătate a readus în atenție procedura sacră a scufundării bebelușilor în cristelniţă, la botez.