Evenimentul Zilei > Monden > Băuturi alcoolice pentru o siluetă perfectă. Recomandarea nutriționiștilor
Băuturi alcoolice pentru o siluetă perfectă. Recomandarea nutriționiștilor

Băuturi alcoolice pentru o siluetă perfectă. Recomandarea nutriționiștilor

Mitul că băuturile alcoolice ar putea să te îngrașe a fost demontat de un grup de nutriționiști care susțin contrariul.

Nu este nevoie să renunţi de tot la micile plăceri, pentru a arăta bine. Dacă aceste băuturi sunt consummate cu modetație, sunt chiar benefice pentru organism.

Un pahar de 150 ml de vin roşu conţine aproximativ 115 calorii şi 4 grame de carbohidraţi. Nutriţioniştii susţin că acest aport caloric nu încarcă o dietă normală şi nu îngraşă. Nu consuma, însă, mai mult de două pahare de vin roşu pe zi, iar dacă ai de gând să le incluzi la masa de seară, nu le amesteca cu paste, pâine sau orez. Vinul roşu nu îţi pune silueta în pericol câtă vreme este consumat cu legume sau carne slabă.

Şampania şi alte băuturi spumoase conţin cam acelaşi număr de calorii ca vinurile normale – aproximativ 20 la fiecare 0.30 ml.Spre deosebire de celelalte băuturi, însă, şampania este mai mult spumă, iar un pahar din această băutură nu îţi va afecta deloc dieta.

Berea ultra-light 350 de ml de bere normală conţin 100 de calorii, în timp ce aceeaşi cantitate de bere ultra-light are doar 55 de calorii. Dacă eşti mare băutor de bere, dar nu vrei să te îngraşi, alege acest tip de bere, care conţine şi mai puţin alcool.

Când comanzi un cocktail, alege să combini ingrediente cu puţine calorii. Un shot de vodka, rom, gin sau tequila conţine 100 de calorii. Dacă vrei un cocktail cu aceste ingrediente, alege să le amesteci cu gheaţă şi apă minerală şi nu vei bea o bombă calorică. Dacă le preferi, însă, cu suc de portocale sau alte băuturi dulci, pregăteşte-te să transpiri un pic mai mult la sală.

Un pahar de martini se numără printre cocktail-urile cu puţine calorii: aproximativ 100. Îl poţi savura cu măsline, pentru că nu îţi vor pune în pericol silueta. Mojito Băutura favorită a lui Ernest Hemingway este o alternativă perfectă la cocktail-urile din fructe. Conţine doar o linguriţă de zahăr, iar un pahar de mojito nu are mai mult de 130 de calorii.