Un adevărat război politic se desfăşoară pe marginea propunerii de a majora salariile de la RADET: o parte dintre consilierii generali şi un viceprimar al Capitalei au anunţat că se opun categoric măsurii, în vreme ce o parte dintre membrii Consiliului de Administraţie al Regiei, lideri USL din Consiliul General al Capitalei şi chiar edilii Bucureştiului fac presiuni mari pentru ca noua grilă să fie implementată. În prezent, directorii RADET, dar şi consilierii se bucură oricum de câştiguri uriaşe: de la 6.000 până la 10.000 de lei şi chiar mai mult, într-o lună.
După ce EVZ a dezvăluit, pe 23 ianuarie, că un consilier al unui director din Regie câştigă 7.500 de lei pe lună şi că se lucrează la o nouă organigramă, cu noi posturi de directori şi consilieri, şi lefuri mai mari pentru aceştia (putând ajunge până la 2.000 de lei lunar!), liderii de sindicat de la RADET şi edilii Capitalei s-au întâlnit să discute stoparea creşterii salariale sau măcar reducerea ei.
Fericirea concedierii
Numai că ei se lovesc de opoziţia puternică a USL. "Aşa este, se vrea mărirea. Eu am decis să nu semnez susţinerea noii organigrame. Ar trebui făcută fuziunea ELCEN cu RADET şi apoi să discuţi de o nouă organigramă şi salarii. Este inadmisibil", a explicat, pentru EVZ, viceprimarul PNL Marcel Nicolaescu. Ceea ce nu se ştie este că în contractul de acum există clauze prin care membrii conducerii sau consilierii acestora trebuie să primească sume scandaloase în cazul concedierii. Aceste clauze sunt menţinute şi chiar mărite în noua organigramă.
De exemplu, reporterii EVZ au aflat că un consilier personal al unui director, dacă ar fi dat acum afară, ar trebui să primească nu mai puţin de 30 de salarii, potrivit unor surse din Regie.
Având în vedere că salariul mediu lunar al unui consilier este de 7.500 de lei brut, un calcul simplu arată că acesta ar avea dreptul să primească nu mai puţin decât echivalentul a 50.000 de euro brut.

Te-ar putea interesa și: