La noi ca la nimeni. În plin sezon al concediilor și, mai important, cu puțină vreme înaninte de începerea școlilor, funcționarii de la ANANP nu și-au luat salariile, lucru care a generat o serie întreagă de probleme. Numai cine nu are copii nu știe cît de costisitoare sunt pregătirile de la începutul noului an școlar.

Deși situația este îngrijorătoare, angajații ANANP se feresc să vorbească despre asta pentru că se tem pentru locurile lor de muncă.

Problema finaciră este strict legată de principalul coordonator de credite al agenție, respectiv Ministerul Mediului, condus de Leocadia Gavrilescu, ministru propus de ALDE. Ca să lămurim situația, am luat legătura cu președintele ANANP, doamna Adi Croitoru.

Croitoru a declarat, în exclusivitate pentru EvZ, că ”a fost o sincopă datorată sistemului birocratic binecunoscut de la noi. A fost și rectificarea bugetară… În orice caz, lucrurile s-au limpezit, banii există li se vor lua cît de curând, iar de luna viitoare nu vor mai exista întârzieri”.

Întrebată dacă există fricțiuni între ministrul mediului și agenție, Adi Croitoru a precizat că ”avem relații foarte bune de colaborare, ministrul ne susține. Dat fiin că și eu vin din minister, pot spune că avem cu ministrul Gavrilescu chiar relații de prietenie”. Ei bine, prietenie sau nu, sperăm că angajații ANANP nu vor mai trece prin asemnea momente încordate.