BAT investește 30 mil. lire sterline într-un nou Centru de Inovare

BAT investește 30 mil. lire sterline într-un nou Centru de Inovare

BAT investește 30 mil. lire sterline într-un nou Centru de Inovare pentru noile categorii de produse din portofoliul său, în Southampton, Marea Britanie. Conform BAT, companie de top cu o gamă variată de bunuri de larg consum, Centrul de Inovare urmează să joace un rol important în accelerarea călătoriei de transformare a BAT, pentru construirea unui viitor mai bun (A Better Tomorrow™ - misiunea strategică a companiei).

Totodată, noile facilități dezvoltate la Centrul Global de Cercetare și Dezvoltare (R&D) al companiei din Southampton, Marea Britanie vor contribui la dezvoltarea noilor categorii de produse din portofoliul BAT.

Investiția de 30 de milioane de lire sterline în dezvoltarea Centrului R&D sprijină viziunea BAT de a construi o lume fără fum (Smokeless World) și de a deveni o afacere care se bazează predominant pe produsele care nu implică arderea tutunului, generând 50% din venituri din noile categorii de produse până în 2035, menționează oficialii companiei.

Centrul de Inovare își propune construirea unui viitor mai bun

BAT a inaugurat un nou Centru de Inovare de ultimă generație în cadrul facilității sale globale de cercetare și dezvoltare (R&D) din Southampton, Marea Britanie. Acesta va juca un rol cheie în accelerarea călătoriei de transformare a BAT, pentru construirea unui viitor mai bun (*A Better Tomorrow™ - misiunea strategică a companiei).

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Deschiderea Centrului Global de Cercetare și Dezvoltare al BAT din Southampton, Marea Britanie

Deschiderea Centrului Global de Cercetare și Dezvoltare al BAT din Southampton, Marea Britanie

Investiția, în valoare de 30 de milioane de lire sterline, consolidează și extinde capacitățile de cercetare și dezvoltare ale BAT, oferind nouă facilități tehnice special concepute pentru a susține dezvoltarea portofoliului de produse cu risc redus* din portofoliul BAT.

Centrul de Inovare nou inaugurat se va concentra pe cercetarea pliculețelor cu nicotină pentru uz oral și lichidelor și aromelor destinate produselor de vapat, produselor care încălzesc tutunul și produselor care nu conțin nicotină din portofoliul companiei. Investiția va susține, de asemenea, procesele de ambalare, inginerie, dezvoltare a inovației și de integrare a sistemelor.

 

Deschiderea Centrului Global de Cercetare și Dezvoltare al BAT din Southampton, Marea Britanie

Discursuri inaugurare Centru Global de Cercetare și Dezvoltare al BAT din Southampton, Marea Britanie

O etapă importantă în transformarea BAT

Dr. James Murphy, Director Științific și de Cercetare în cadrul BAT, a declarat:

„Inaugurarea acestei noi facilități marchează o etapă importantă în transformarea BAT și va juca un rol esențial în transformarea în realitate a unui viitor fără fum. Dovezile fundamentate științific sunt esențiale pentru a ajuta fumătorii adulți să facă trecerea către produse care nu implică arderea tutunului și pentru a sprijini obiectivele de sănătate publică. Investiția în Centrul nostru de Inovare va sprijini eforturile echipei globale în cercetarea și dezvoltarea produselor noastre de ultimă generație pentru mulți ani de acum înainte.”

Noile facilități vor reuni echipe inter - disciplinare și echipe cu rol cheie în cercetare și dezvoltare: 400 de oameni de știință și ingineri înalt specializați, provenind dintr-o serie de domenii avansate, inclusiv biotehnologie și studii clinice. Având ca obiectiv accelerarea dezvoltării următoarelor generații ale noilor categorii de produse BAT, activitatea acestora include generarea dovezilor științifice solide necesare pentru a încuraja fumătorii adulți să treacă la alternative mai puțin riscante*.

Până în prezent, activitatea de cercetare și dezvoltare efectuată la Centrul R&D BAT din Southampton a generat peste 200 de studii asupra produselor fără fum evaluate de specialiști independenți și publicate în reviste științifice și a contribuit la înregistrarea de către BAT a sute de brevete pe an. BAT este unul dintre cei mai importanți deponenți de brevete din Europa, compania continuând în ritm accelerat dezvoltarea produselor care nu ard tutunul.

Angajamentului BAT de a investi în cele mai înalte standarde de cercetare științifică

Noul Centru de Inovare este cel mai recent exemplu al angajamentului BAT de a investi în cele mai înalte standarde de cercetare științifică și dezvoltare de produse pentru a-și susține ambiția de a reduce impactul afacerii sale asupra sănătății și de a construi un viitor mai bun.

Strategia BAT presupune angajamentul companiei de a construi o lume fără fum și de a deveni o afacere care se bazează predominant pe noile categorii de produse, cu 50% din venituri generate din produsele care nu implică arderea tutunului până în 2035.  Activitatea riguroasă de cercetare se află la baza acestei strategii, susținând agenda de reducere a riscurilor asociate fumatului, iar BAT consider aceasta drept cea mai mare oportunitate de sănătate publică.

La nivel global, peste 1.600 de specialiști în cercetare și dezvoltare răspândiți în Marea Britanie, SUA, Brazilia, Indonezia, Malaezia și China lucrează în centrele de cercetare și dezvoltare BAT. Investiția de 30 de milioane de lire sterline în locația din Southampton urmează inaugurării Centrelor de Inovație BAT din Trieste (Italia) în 2021 și de la Shenzhen (China) în 2022. BAT investește anual 300 de milioane de lire sterline în cercetare și dezvoltare pentru a dezvolta noile categorii de produse și pentru a fundamenta, prin date științifice solide, potențialul de risc redus al acestora.

BAT, o companie de top cu o gamă variată de bunuri de larg consum

BAT este o companie de top cu o gamă variată de bunuri de larg consum.  Obiectivul nostru strategic este construirea unui viitor mai bun – A Better Tomorrow™, prin construirea unei lumi fără fum – A Smolekess World. Acest angajament este demonstrat prin ambiția noastră de a genera 50% din venituri din produse care nu implică arderea tutunului până în 2035. Compania susține clar că țigările cauzează riscuri majore la adresa sănătății și că singura modalitate prin care acestea pot fi evitate este renunțarea la fumat. BAT îi încurajează pe cei care continuă să fumeze să facă trecerea complet la alternative cu risc redus* dovedit științific.

Obiectivul BAT este ca 50 de milioane de consumatori să aleagă produsele sale care nu implică arderea tutunului până în 2030 și de a genera venituri de 5 miliarde de lire sterline din noile categorii până în 2025. BAT și-a stabilit o serie de obiective ambițioase de sustenabilitate, precum reducerea cu 50% a emisiilor de gaz cu efect de seră pentru Scopurile 1, 2 și 3 până în 2030 (față de nivelul de referință din 2020) și realizarea tuturor ambalajelor din plastic reutilizabil, reciclabil sau compostabil până în 2025.

 

BAT are peste 46.000 de angajați. Grupul BAT a generat venituri de 27,28 de miliarde de lire sterline în 2023 și un profit din operațiuni de 12,46 miliarde lire sterline.

Portofoliul strategic al companiei include mărcile sale globale de țigarete și o categorie tot mai largă de produse cu risc redus* din tutun și nicotină, precum și produse tradiționale din tutun care nu implică ardere.

În prezent, 24 de milioane de consumatori au ales produsele care nu implică arderea tutunului din portofoliul BAT, veniturile provenind din comercializarea acestora reprezentând 16,5% din veniturile Grupului BAT în 2023.

 

Articol susținut de BAT