„Niciodată nu mi-au spus niciun cuvânt despre asta”, susține Assad, care a dat un interviu postului NBC News, citat de BBC News.

Liderul sirian se referea la discuțiile avute cu președintele Vladimir Putin și alți oficiali ruși .  Doar poporul sirian poate decide „când să vii și când să pleci, a spus el.

SUA, care acuză liderul sirian că ar fi responsabil pentru atrocitățile războiului, sunt de părere că el trebuie să plece, ca parte a procesului de tranziție, pentru a se pune capăt conflictului sângeros.

Rusia a susținut foarte mult guvernul sirian, diplomatic și militar, în lupta contra rebelilor, dar Putin a spus că doar o soluție politică poate rezolva conflictul.

Comentariile lui Assad vin în timp ce secretarul de Stat american, John Kerry, se pregătește să meargă la Moscova, pentru a discuta din nou despre Siria.

Liderul sirian nu este îngrijorat de posibilitatea ca Washingtonul și Moscova să fie de acord ca el să fie alungat de la putere. „Politica rușilor nu se bazează pe încheierea de acorduri, se bazează pe valori”, a explicat Assad.

Assad e convins că nu vor mai trece decât câteva luni până când va recâștiga controlul total asupra Siriei.

„Teorismul în Siria a fost respins doar când au intervenit rușii, în timp ce Statele Unite nu au fost serioase în ceea ce privește lupta contra Statului Islamic”. „Noi am vrut să învingem teroriștii, iar SUA au dorit să gestioneze aceste grupări pentru a da jos guvernul”, este de părere liderul de la Damasc.

Referindu-se la moartea jurnalistei de la Sunday Times Marie Colvin, ucisă în timp ce transmitea din Siria, în 2012, Assad spune că aceasta a fost responsabilă pentru propria moarte. „E război și ea a venit ilegal în Siria. A lucrat cu teroriștii și pentru că a venit ilegal este responsabilă pentru tot ce i s-a întâmplat”, a mai spus el.

Familia lui Colvin a anunțat recent că dă în judecată guvernul sirian, în SUA, pentru moartea jurnalistei. Rudele spune că au dovezi că femeia a fost ucisă, ca parte a politicii deliberate de a omoră jurnaliști.

Colvin transmitea din zona controlată de rebeli Baba Amr, în provincia Homs, când a fost ucisă de artileria guvernului.