Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, la România TV, că este de acord cu mărirea pensiilor și salariilor, dar că ar fi trebuit să fie făcute și investițiile în proiecte mari de infrastructură care să susțină aceste creșteri, mai ales că pentru așa ceva se puteau folosi banii de la Uniunea Europeană sau de la BEI.

„Uitaţi-vă la PSD, au primit 46% încredere. Nu au ştiut ce să facă cu acele procente. (…) În condiţiile în care au mărit salarii, au mărit pensii, au ajuns la rezultatul la care am ajuns eu anunţând reducerea salariilor. Cum e posibil: câtă lipsă de capacitate de a lucra, ca partid politic, să ai? Dar nu aş plânge PSD-ul, eu m-aş asigura să o putere de dreapta probabil va fi mai exigentă cu cheltuirea banilor în domeniul social dar va îndrepta resursa către investiţii eu sper că vor reuşi să facă un echilibru, pentru că nimeni nu spune că nu trebuiau mărite pensiile sau salariile”.

Băsescu a mai spus că îl va susține, alături de partidul său, PMP, pe Klaus Iohannis în cel de al doilea tur al prezidențialelor.

Fostul președinte al României a avut un schimb dur de replici și cu sociologul Mirel Palada, care a realizat sondajul prezentat de RTV.

„De zece ani am o curiozitate. O spun fără răutate: unele persoane consideră că așa aveți dumneavoastră felul de a vorbi, altele consideră următorul lucru: consumați anumite substanțe. Așa vorbiți dumneavoastră sau… ați consumat ceva?”, a întrebat Mirel Palada.

„Domnule Palada, nu puteați rezista mai mult de 50 minute fără să deveniți porc”, a fost replica lui Traian Băsescu.

Fostul președinte Traian Băsescu și fostul premier și candidat prezidențial Victor Ponta se află, în această seară, față în față la TV.