Potrivit lui Traian Băsescu Ponta – Vâlcov/Teodorovici "le dă la oameni", străduindu-se din toate puterile să le facă românilor, tot de dragul alegerilor, un an 2016 cu lapte şi miere curgând pe şanţuri, similar anului 2008, urmând ca 2017 şi 2018 să fie foarte probabil anii dezastrului pentru români.

"România a beneficiat de două cupluri de iresponsabili majori în guvernele ultimei decade.

Primul este cuplul consacrat Tăriceanu-Vosganian, iar al doilea, în curs de afirmare şi consolidare, este Ponta – Vâlcov/Teodorovici.

Primul cuplu, alături de BNR şi băncile comerciale, au aruncat ţara în aer (le duduia economia în cap) generând o creştere economică explozivă, dar nesustenabilă, bazată pe un consum deşănţat în anii 2007-2008. Aşa au vrut liberalo-socialiştii să câştige alegerile din 2008, sacrificând ţara şi amăgind populaţia că guvernul <le dă la oameni>. Ca efect, a urmat prăbuşirea dramatică a economiei din anul 2009. Şi ponoasele le-au tras românii în 2010 şi 2011.

Al doilea cuplu, de data aceasta socialisto-liberal, Ponta – Vâlcov/Teodorovici care <le dă la oameni> (de această dată fără parteneriatul cu băncile în schimb în parteneriat cu „interesul naţional” al UNPR) se străduieşte din toate puterile să le facă românilor, tot de dragul alegerilor, un an 2016 cu lapte şi miere curgând pe şanţuri, similar anului 2008, urmând ca 2017 şi 2018 să fie foarte probabil anii dezastrului pentru români.

Altfel, drumul bătătorit de greci pare a începe să fie înţeles şi de români.

Pe de altă parte, prea mulţi economişti propagandişti – unii îşi spun chiar profesori, alţii se pretind a fi noua generaţie de economişti televizaţi atfel jalnici profesional şi politrucizaţi până la penibil – se fac a nu înţelege drumul românilor din perioada 2007 – 20011 şi nici măcar nu le trece prin cap să contribuie în dezbaterea publică la prevenirea repetării dezastrului generat de cuplul Tăriceanu – Vosganian doar pentru a prinde și ei niște funcții prin cabinete din umbră sau penumbră.

Singura problemă este dacă în 2017-2018 va mai exista în fruntea guvernului un al doilea Emil Boc care, de dragul ţării lui, să se sacrifice politic pe altarul restabilirii echilibrelor macroeconomice", a scris Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook.