Fostul președinte Traian Băsescu susține că e foarte bine pentru bucureșteni că Gabriela Firea a pierdut alegerile în fața lui Nicușor Dan pentru că nu a făcut nimic din ceea ce ar fi trebuit să facă în calitate de primar. Potrivit spuselor sale, încă de la începutul mandatului, Firea nu a făcut decât să cumpere irosească banii publici pe programe destinate unor categorii sociale pe care spera să le țină captive.

„Este bine că a plecat Firea. Era un cancer pentru București deoarece nu știa decât o singură sintagmă,  «am cumpărat» și nu a spus niciodată «am făcut»”, a arătat Traian Băsescu.

Fostul președinte dat ca exemplu programele pe care le-a demarat Primăria Generală care n-au urmărit decât ca Gabriela Firea să câștige în popularitate.

„A cumpărat aparatură pentru spitale, dar nu a dat apă caldă. Oamenii nu s-au mai putut spăla și s-au îmbolnăvit și au ajuns în spital. A făcut excursii în Grecia, a cumpărat ochelari, a cumpărat teste, tot ce nu ar trebui să facă un primar. În schimb, nu a făcut nimic din ceea ce ar fi trebuit să facă în calitate de primar”, a mai spus Traian Băsescu care a subliniat că Gabriela Firea nu a făcut decât să cumpere voturi.

„A cumpărat voturi din prima zi a mandatului. A utilizat banii publici doar pentru clientela ei. A plătit cântăreți pe care nu-i mai cheamă nimeni la concerte, în ideea că poate spun o vorbă bună și despre ea. Și i-a plătit cu bani foarte mulți. A irosit banii doar în interesul ei, ca să țină capitivi niște oameni mai puțin interesați de calitatea vieții în București și care doreau mici avantaje”, a subliniat fostul președinte al României.

Singurul lucru bun pe care l-a făcut Gabriela Firea, în opinia lui Traian Băsescu, a fost programul destinat cuplurilor care nu pot avea copii, pentru finanțarea tratamentelor și procedurilor pentru inseminare in vitro.

„Este singurul lucru bun pe care l-a făcut, acest program de inseminare in vitro. Acesta trebuie continuat și de următoarea administrație. În rest tot ce a făcut a fost o mascaradă”, a încheiat Traian Băsescu.

Evz TV. Cristian Pârvulescu explică rezultatul PNL la locale. Cine este marele învingător

S-au făcut toate calculele! Ei sunt marii profitori ai majorării pensiilor!