"Cioloş, dacă vrea să aibă vreo şansă să fie premier, trebuie să se înscrie într-un partid politic. Dar ne-ar trebui un premier mai dinamic şi un foarte bun cunoscător al instituţiilor statului. (…) Nu suntem pentru ca Dacian Cioloş să rămână premier. Noi, dacă intrăm într-o coaliţie, vom spune de la bun început că PMP doreşte premier de la PMP", a afirmat Traian Băsescu, la Adevărul live. 

Fostul președinte al României consideră că este obligatoriu ca guvernarea să fie asumată politic după alegerile parlamentare.

"Noi suntem categoric pentru guverne politice. Guvernele de tehnocraţi sunt guverne de criză, dar România nu este într-o criză economică. (…) Dacă am vrea guvern de tehnocraţi şi după alegerile din decembrie, ar trebui să nu mai cheltuim banii pe alegeri. De ce să facem alegeri dacă partidele nu vor guverna? (…) Nici democraţia nu poate funcţiona aşa. Deci, părerea mea este că va fi guvern politic", a explicat Traian Băsescu. 

În același context, el a mai spus că nu a fost impresionat de prestaţia lui Dacia Cioloş în funcţia de premier, deşi îl apreciază în continuare ca om. 

"Sunt un om care l-a susţinut în momente importante ale ascensiunii lui în Uniunea Europeană, dar după acest an de mandat pot spune că este un băiat bun, dar nu un premier bun. Rămâne un om cu bun simţ, un om elegant, dar nu cu forţa de a mişca lucrurile", a concluzionat președintele PMP.