Fostul președinte al României a oferit noi amănunte legate de întâlnirea de mare taină la care ar fi participat Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea sau George Maior. Băsescu îi adresează mai multe ironii și lui Liviu Dragnea. 

"Kovesi urla că nu e posibil ca Udrea cu Bica să fie la Paris. Kovesi cu Oprea care era deputat independent e posibil la Oprea acasă? Liviu Dragnea îşi apără prietenii cu care juca tenis. Să lase Parchetul să vadă de ce aceşti oameni erau împreună în noaptea alegerilor", a spus Băsescu în direct la România TV.

Traian Băsescu atrage atenția asupra alegerilor din 2014, cele care în opinia acestuia, sunt cele care au fost fraudate. "La vremea aceea Kovesi, Coldea, Maior erau juniori. Lor li s-a urcat la cap după ce s-au învechit acolo. Problema este 2014. Dacă se anchetează alegerile din 2014, ar putea avea probleme cu colegii de tenis. Decât să ancheteze 2014, pentru sistem e mai bine să ancheteze 2004. E interesant ca un procuror să ancheteze de ce aceşti oameni au fost cu toţii acasă la Gabriel Oprea", a mai spus Băsescu.

Declarațiile vin după ce jurnalistul Dan Andronic a dezvăluit că Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea sunt două  dintre persoanele care au monitorizat îndeaproape victoria lui Traian Băsescu în alegerile prezidenţiale din 2009.