Evenimentul Zilei > Justitie > Băsescu:” Kovesi a băgat-o pușcărie pe Udrea din invidie”
Băsescu:” Kovesi a băgat-o pușcărie pe Udrea din invidie”

Băsescu:” Kovesi a băgat-o pușcărie pe Udrea din invidie”

Traian Băsescu a intervenit în direct la România Tv pentru a-i lua apărarea Elenei Udrea, care a fost condamnată la șase ani de închisoare în dosarul "Gala Bute", susținând că nu există un abuz în serviciu în cazul fostului ministru al Dezvoltării.

Băsescu a spus că nu există un traseu al banilor de la Nastasia la Udrea, comparativ cu cazurile lui Năstase şi Voiculescu. 

"Voiculescu făcea spălare de bani din Cipru prin doi dintre jurnaliştii săi. Mâine va aduc dovezile", a declarat Băsescu. 

Fostul preşedinte a acuzat-o pre Kovesi, susţinând că a semnat rechizitoriul în dosarul în care era implicată şi Elena Udrea, vrând să o pună sub acuzare "din invidie" şi şi-a asumat acest "fals judiciar". 

"Dosarul lui Năstase a fost la mine pe birou. Erau declaraţii ale mai multor directori de la Construcţii, există declaraţia consulului de la Beijing că i-a dat 500 de mii de dolari să-i cumpere mobilă, deci se vede un traseu al banilor. La Elena Udrea nu se vede traseul banilor de la Nastasia. E vină lui Kovesi că şi-a asumat acest fals judiciar. Ea a semnat rechizitoriul lui Udrea. Kovesi a vrut să o vadă la puşcărie pe Udrea din invidie. Doar pe ea şi pe Bica le-a aşteptat în capul scărilor la DNA", a declarat fostul preşedinte la România TV. 

"E o prostie să se spună că eu i-am băgat la puşcărie pe Voiculescu sau pe Năstase. Acolo e clar un traseu al banilor, există probe. Eu am chemat serviciile de securitate şi le-am zis că există probleme la ANRP", a continuat Băsescu.